E
epion
Guest
.. ale zle wyglada 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie wygląda żle przy szerokości opony 195 ja obecnie tez mam taki rozmiar, każdy niższy profil pogarsza komfort jazdy a i wygląd nie jest piekny kiedy prześwit między błotnikiem a oponą jest duży. ale zle wyglada
Nie wygląda żle przy szerokości opony 195 ja obecnie tez mam taki rozmiar, każdy niższy profil pogarsza komfort jazdy a i wygląd nie jest piekny kiedy prześwit między błotnikiem a oponą jest duży
Co chcesz zrobić z zawiasem, jeszcze bardziej go usztywnić ?????Dlatego warto od razu zrobic zawias
Zalecany rozmiar opon to min. 195/55/15 przy tej szerokości opony nie ma zalecenia 50 no chyba że opona będzie szersza
Tak zgadza się to jest też jedna z dwóch opcji zalecanych przez producenta. 16 speedliny były w dodatkowym pakiecieCiągle je widzę na zdjęciach i nie wiem czy były w oryginale czy nie, jeśli tak, to jaki rozmiar opon? 205/45 R16?
Ja mialem 225/55/16 i nieocieralo przy feldze 7,5 cala
Ale to bylo w 156Sw
Odsadzenie felgi ma istotny wpływ na wysunięcie koła na zew. lub do wew. dobrze mieć to też na uwadzeFelgi i opony do 155 w/g instrukcji:
175/65 R14, 185/60 R14, 195/60 R14 (felgi 6Jx14)
195/55 R15, 205/50 R15 (felgi 61/2Jx15)
205/45 R16 (felgi 7Jx16)
To są wszystkie konfiguracje zalecane przez fabrykę. o ET nie ma ani słowa, czyli pewnie tak jak w serii: 49,5 mm.
Jakby co to mogę wrzucić fotkę instrukcji
Tomi, skoczyłem jeszcze raz sprawdzić wymiary u siebie (ciągle zapominam). Moje mają 7,5" i ET36 (swoją drogą okazało się, że mam felgi MiM a nie Speedline
) - czyli od środka 12mm więcej miejsca, a zewnętrzna krawędź powinna być identycznie jak Twoja. Przez pewien czas jeździłem jednak z 5mm dystansami, także mi wtedy kola wystawały bardziej niż Tobie. Zawias też mam na padnięciu, także nie rozumiem czemu u Ciebie miałyby ocierać??
Jedyne co mi przychodzi to głowy to inne sprężyny - nie mam 100% czy u mnie są fabryczne, a może też wersja Formula miała twardsze sprężyny? Wówczas Twoja 155 może dobijać głębiej niż u mnie i ocierać... ale wątpię w taki wariant.