klimatyzacja a nawiew

• Autor wątku Autor wątku ja.m
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

ja.m

Guest
Dzisiaj byłem w serwisie z jakąś błahostką i facet mi powiedział że jeżdżę na włączonej klimatyzacji. Tłumaczyłem mu że to nawiew jest a nei klima włączona. On jednak dalej w zaparte aż zgłupiałem. Proszę powiedzcie mi kiedy i jak się włącza nadmuch a kiedy klime.

Tak wiem to głupie pytanko..... :oops:

niegłupie wcale i zależy co masz klime czy klimatronic w przypadku klimy jest włącznik w przypadku klimatroniku jest przycisk economy kiedy jest wciśnięty i pali się zielone światełko przy nim klima wyłączona jak sam przycisk auto się świeci to klima jest włączona... troszke pogmatwałem może ktoś wytłumaczy lepiej...

klimatronic:
przy auto mam dwa światełka i jedno zawsze świeci (chyba że świeci off), potem jest ECO i obieg zamknięty po prawej reszta guzików i światełek do konkretnego nadmuchu na szybę nogi itd... Kiedy jest zwykły nadmuch a kiedy klima?

klima jak świeci auto są dwa tryby pracy. Zwykły nadmuch kiedy świeci economy. reszta jest od sterowania skąd ma lecieć powietrze.

eh ale namotales.. klimatronik ....... klimatyzacja wlaczona przycisk economy sie NIE SWIECI jak sie swieci klima jest wylaczona.ta sama zasada jest w mesiach wszystko inne jest bez znaczenia czy jest czy nie jest wlaczona./oprocz off/ pozostale tryby to albo auto albo manual

przycuski po lewej:

gdy pali TYLKO JEDNO światełko na pierwsym przycisku [AUTO]:
Klimatyzacja włączona - kierunek i siła nadmuchu manualny (czyli, tak jak sobie ustawisz)

gdy palą się TYLKO DWA światełka na pierwszym przycisku [AUTO]:
Klimatyzacja włączona - kierunek i siła ustawiana automatycznie, by najefektywniej osiagnąć temperaturę ustawioną przez kierowce

Gdy pali się [ECO] - drugi przycisk
Klima wyłączona, działa zwykły nawiew z zewnątrz, lub wewnatrz

Gdy pali się obieg Wewnętrzny (trzeci przycisk)
powietrze brane jest z wewnątrz, przydatne jak jedziesz za autem z LPG :D

Amortyzatory
Powrót