Moze ktos polecic jaki plyn wlac do wspomagania do 146 z gory dziekuje
Moze ktos polecic jaki plyn wlac do wspomagania do 146 z gory dziekuje
Pewnie coś takiego będzie dobresam ostatnio wymieniałem w 155, "ORLEN HIPOL ATF DEXTRON II"jest tani
i podobno dobry
AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6
Ok dzieki
Witam,
ja zalałem olej zalecany przez producenta - Tutela G1/A, cena 32,80ZŁ/l - POLECAM![]()
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Ja ostatnio awaryjnie wlalem Shella.
najlepszyNapisał as
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Jeśli chodzi o olej do wspomagania, moim zdaniem nie ma co oszczędzać. Zalewajac taki, jak zaleca producent mam pewność, że jest odpowiedni - poza tym wchodzi go tylko ok. 1 litra więc ile można zaoszczędzić zalewając inny. Za 10 zł nie warto kombinować. Jeśli mieszka ktoś w pobliżu Łodzi i ma problemy z jego zakupem - polecam sklep:
http://auto-sam.pl/fiat_kontakt.htm
w cenie jak wyżej pisałem.
POZDRAWIAM![]()
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
CZERWONY Hipol do automatycznych skrzyń biegów lub czerwony hipol do przekładni kierowniczych to dokładnie ten sam płyn. Tyle, że do skrzyni biegów kosztuje o połowę mniej.
Jakość oleju w maglownicy nie jest tak ważna jak w przypadku silnika.
Magiel nie działa w tak ekstremalnych warunkach co tłoki.
Jednym słowem, drogi olej do wspomagania to wyrzucone pieniądze i tyle.
Fakt, faktem, że dużo nie wyrzucisz tej kasy tak jak to kolega pisał, w końcu to tylko jeden litr :]
20 zł zaoszczędzone to na pare piwek styknie, na nic innego (5 litrów benzyny jeszcze no)
ps. Ja zalałem jakiś z rozlewni oleju czerwony, pewnie hipol - nie wiem dokładnie, wiem, że do wspomy - ale u mnie to w ogóle pompa była zepsuta i naprawiona została przez mojego brata (nowy uszczelniacz i łożysko) także tylko do testów zalaliśmy ją tym "hipolkiem", a że się dobrze sprawdza to został do teraz :]
Masz rację, zaoszczędzić 20zł to żadna ekonomia.
Przykładowo jeśli komuś bardzo cieknie(200-300ml w tydzień) z magla, a pompę ma dobrą, to wtedy doceni hipolka. Chyba, że chce zarżnąć pompę...)
Powtarzam. Płyn do wspomagania to nie olej do silnika.
pozdro,