[155] Rozmowa/dyskusja/pytania

Podobnie jak w dziale 164/33 "Rozmowy o 164/33..." stworzonego przez Majkela złożyłem ten.
Wolna dyskusja na temat 145/146/155, drobne pytania, problemy dla których nie trzeba zakładać nowego tematu.

np. w 155 czy podczas włączania długich mają się świecić tylko długie czy mijania i długie? Bo u mnie np. tylko długie świecą, a mijania gasną, wtf?

jak sie nie myle to u mnie te i te sie swiecą...i pytanko takie...w 155 po lifcie manetki od swiateł kierunków były podswietlane? bo zmieniłem sobie całe podswietlenie na niebiesko i mysle nad manetkami... swieca u mnie ale niewiem na jakiej to jest zasadzie...ma moze ktos mozliwosc dostania białych zegarów do 155 pomijajac allegro?

jak sie nie myle to u mnie te i te sie swiecą...i pytanko takie...w 155 po lifcie manetki od swiateł kierunków były podswietlane? bo zmieniłem sobie całe podswietlenie na niebiesko i mysle nad manetkami... swieca u mnie ale niewiem na jakiej to jest zasadzie...ma moze ktos mozliwosc dostania białych zegarów do 155 pomijajac allegro?
Nawet VW już się wstydzi tego niebieskiego podswietlania.Siara.

Przy okazji podświetlenia - nie działa mi podświetlenie części konsoli środkowej z przełącznikami nawiewu. Prawdopodobnie spaliły się żarówki (diody?). Po woli mobilizuję się by rozebrać deskę i doprowadzić podświetlenie do ładu. Możecie mi podszepnąć co muszę kupić, jaki typ żarówek? Chodzi mi o to bym nie musiał rozbierać wszystkiego by zobaczyć co kupić, potem składać by dojechać do sklepu a potem po powrocie znów rozbierać.

Przy okazji podświetlenia - nie działa mi podświetlenie części konsoli środkowej z przełącznikami nawiewu. Prawdopodobnie spaliły się żarówki (diody?). Po woli mobilizuję się by rozebrać deskę i doprowadzić podświetlenie do ładu. Możecie mi podszepnąć co muszę kupić, jaki typ żarówek? Chodzi mi o to bym nie musiał rozbierać wszystkiego by zobaczyć co kupić, potem składać by dojechać do sklepu a potem po powrocie znów rozbierać.

http://www.alfaholicy.org/zrob-to-sam/53-145-demonta-konsoli-rodkowej.html

Jeszcze jedna sprawa - mam przeciek w górnej części przedniej szyby - przy dużym deszczu zbiera mi się woda w okolicy światła kabinowego i nad osłonami słonecznymi. Czy ktoś widział w necie instruktarz uszczelniania przedniej szyby typu "zrób to sam"?

Ostatnia edycja:
lesio ty cos ostatnio za mocno sapiesz,co to za przykład z tym vw, mi sie podoba na niebiesko i tak bede miał...siara to moze twoje auto, kazdy jezdzi tym czym lubi i jak lubi, tego trzeba sie trzymac, ja nie kupiłem auta zeby sie innym podobało tylko mi, tak jak z dziewczyną...chyba ze ty patrzysz na odwrót...
poza tym czerwien z niebieskim ładnie sie uzupełnia...lepsze to niz na zielono...

OK, dzieki za linka. Daj znać prosze jeszcze jakiego typu są tam zamontowane żaróweczki (wciskane, typu "wciśnij i przekręć" czy jeszcze inne) i ile sztuk potrzeba na oświetlenie 3 regulatorów nawiewu.
Z góry dziekuję.

narazie nie bede sie w to bawił ale wg mnie całkiem niezle to wyglada...wie ktos moze jak własnie zdjąc w 155 ten panel od nawiewu nad zegarkiem?

NERO2287 i takie podejście do Belli mi się bardzo podoba :) Ma się podobać Tobie i nic poza tym się nie liczy.

Jeszcze jedna sprawa - mam przeciek w górnej części przedniej szyby - przy dużym deszczu zbiera mi się woda w okolicy światła kabinowego i nad osłonami słonecznymi. Czy ktoś widział w necie instruktarz uszczelniania przedniej szyby typu "zrób to sam"?

Woda dostaje się przez mocowanie anteny radiowej, sprawdź, czy podstawa gumowa nie sparciała. Najlepiej uszczelnić silikonem technicznym.

Thing dobrze pamiętasz, a cd manetek to przed fl też są podświetlane.

Czy 155 mialy grzane lusterka?

A propos anteny, gdzie ona jest?? :) U mnie na dachu jej nie ma i nawet nie ma miejsca montażowego a radyjko normalnie odbiera.

Amortyzatory
Powrót