Szczotki rozrusznika.

• Autor wątku Autor wątku grzelutek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grzelutek

Guest
Witam.Przy okazji przeczyszczenia i przesmarowania rozrusznika będę chciał wymienić szczotki.Wie ktoś może z Was jakie pasują do tego rozrusznika,do Alfy 155 :?: Wiem,że dwie trzeba będzie zgrzać,a dwie następne można ponoć wymienić normalnie.W ASO samych szczotek nie ma.Proponuja cały rozrusznik za 780 zł. :shock: Pomórzcie proszę. :((( Może jakieś Fiatowskie przypasują :?:

Ja wymieniałem w 145 1.4 TS cały szczotkotrzymacz. Kosztował 60zł.

A gdzie kupiłeś :?: Oprócz szczotkotrzymacza są jeszcze ponoć dwie zgrzane ze stojanem czy gdzieś tam.

W 145 są wszytskie szczotki są na szczotkotrzymaczu. Nie ma nic lutowanego do stojana.
Moze w 155 jest inaczej. Trudno mi powiedzieć.
Szczotkotrzymacz kupywałem w jakimś zakładzie ktory zajmuje się regeneracją rozruszników. W sklepie ciężko było dostać.

jażeli ci się chce to możesz kupić szczotki od innego sam i je podpasować tz.jak zagrube to zeszlifować kabli nie lutuj tylko zgrzewaj .jezeli skręcasz śrubami to używaj stalowych podkładek miedziane lubią na mrozie się przebić przez śrubę

Dzięki Koledzy.Coś zamówiłem i "idzie".Jak przyjdzie i będzie się do czegoś nadawało to będę polecał innym. :)

Jeszcze jedno pytanie.Czy i gdzie można sprawdzić jakie ma numery rozrusznik bez wyjmowania go z auta. :( :?: :?:

zapytaj pfantoma na prv

Phantoma pytałem,ale też potrzebny numer,bo tych rozruszników to jak mrówków było :mrgreen:

ja wymienialem elektromagnes i zapodałem z fiata tipo 2,0 8)

szczotki i sam rozrusznik niestety byly inne

Alfista napisał:
ja wymienialem elektromagnes i zapodałem z fiata tipo 2,0 8) szczotki i sam rozrusznik niestety byly inne
A nie pamietasz jakiej firmy był rozrusznik i jaki miał numer :?: :?: :?:Bo mi ePER pokazuje,że mam Magneti Marelli,tylko jaki numer to za fiksa nie wiem.

niestety nie mam pojęcia, ale po wymianie elektromagnesu i przesmarowaniu zębatki kręci jak głupia :mrgreen: a przedtem co chcialem zapalic to tyk tyk tyk

mysle ze wszystkie tsy 16v mają ten sam rozrusznik

aha powodzenia w wymontowaniu bo go wytargać to szarpanina strraszna w kanale..

Amortyzatory
Powrót