WItam , pytanie jak w temacie , wymieniłem właśnie termostat na nowy bo autko słabo grzeje a zimno idzie oj idzie...ale jak odpowietrzyć teraz to pojęcia zielonego nie mam ani moi '' mechanicy'' , z góry dzięki za pomoc !
WItam , pytanie jak w temacie , wymieniłem właśnie termostat na nowy bo autko słabo grzeje a zimno idzie oj idzie...ale jak odpowietrzyć teraz to pojęcia zielonego nie mam ani moi '' mechanicy'' , z góry dzięki za pomoc !
Nie musisz nic robić, bo układ odpowietrzy się sam - dlaczego? W górnej części chłodnicy znajduje się odprowadzenie do zbiornika wyrównawczego płynu chłodniczego. Odpal silnik i poczekaj, aż załączy się wentylator na chłodnicy, przejedź się kawałek i po sprawie. Obowiązkowo sprawdź poziom płynu chłodniczego na drugi dzień, gdyż najprawdopodobniej będzie trzeba go nieco uzupełnić![]()
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Dzięki wielkie , sprawdzę rano !
Wymieniałem niedawno termostat i płyn chłodniczy więc jestem na bieżąco. I jeszcze jedno - jeśli jakimś cudem (w co bardzo wątpię) układ Ci się nie odpowietrzy będzie to oznaczało, że masz niedrożny ten cienki wąż łączący górną część chłodnicy ze zbiornikiem wyrównawczym płynu chłodniczego :/
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.