Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: alfa romeo 145 1.4ts?? cz audi 100 w dieselu?

bartekp21
    Gość

Domyślnie

kupując takie audi od razu przeznacz znaczą kwotę na naprawy, bo takie auta jak mercedesy są popularne wśród taksówkarzy - bynajmniej ja tak uważam. A ja Ci powiem tak zrob to co masz do zrobienia w swojej Alfie a na pewno Ci się odwdzięczy

PS. Nie ma rzeczy które się nie psują

Zoppoter
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bartekp21 Zobacz post
    PS. Nie ma rzeczy które się nie psują
    Ale nie psują się te rzeczy, których nie ma

Użytkownik Romeo Avatar bikermarek
    Mieszka w
    Kampinos
    Auto
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995

Domyślnie

Cytat Napisał Zoppoter Zobacz post
    Niemniej Audi 100, to ani z silnikiem Diesla (a nie "w dieslu"), ani z benzynowym bym nie kupił, bo... to jest po prostu auto banalne[...]kupiłbym auto, którego właściciel nie powinien być przypadkowym nabywcą. Ale to już moje subiektywne zdanie.
    Zgadzam się z Tobą w 100%.
    Pytanie: "Alfa czy Audi?" jest podobne do wyboru pomiędzy pizzą i dobrym winem a tłustą golonką z piwem. Choć amatorzy golonki i piwa pewnie tu się znajdą

Cytat Napisał bartekp21 Zobacz post
    Nie ma rzeczy które się nie psują
    Ja znam jedną rzecz, która się nie psuje: KOWADŁO
    Pozdrawiam
    bikermarek

Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
    Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
    sigpic154_7.gif

Feniks77
    Gość

Domyślnie

Zoppoter W pelni zgadzam sie z toba ze wszystkim co dotyczy naprawy i serwisowania nowych aut ktorymi steruje elektronika,ale musze zaoponowac przed wrzucaniem bmw do wspolnego wora z innymi; samochod "zepsuty" przez dresiarzy i pseudogangsterow,ale jesli odlozyc na bok ta nieslawna opinie,to zostaja same smaczki,ktorych nie ma w audi i pozbyl sie juz ich nawet mercedes,to m.in.doskonaly i zawsze-nawet w kompakcie tylny naped(oprocz wersji x,oczywiscie)i charakterystyczne cechy ktore posiada kazdy model bmw i nie da sie go pomylic z innym autem.
    A wracajac do zalozyciela postu;masz tu profil chyba tylko dlatego,zeby ktos zyczliwy poratowal cie rada,pomogl znalezc czesci lub rozwiazac inny problem kiedy slicznotka strzela fochy;widze ze wcale nie czujesz klimatu alfy,a za sam pomysl,zeby autko zamienic na takie oklepane,nudne,brzydkie,zle jezdzace padlo jak audi 100 "w dieslu"jak to okresliles,powinienes dostac bana,ot co.
    Ostatnio edytowane przez Feniks77 ; 15-11-2010 o 14:24

Zoppoter
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Feniks77 Zobacz post
    (...)musze zaoponowac przed wrzucaniem bmw do wspolnego wora z innymi; samochod "zepsuty" przez dresiarzy i pseudogangsterow,
    To nie z tego powodu uważam BMW za coś bardziej banalnego niż Alfa, czy Lancia, czy nawet Citroen albo Rover. dresiarstwo i gangsterstwo nie tylko na BMW się przecież skupia. BMW uznaje za banalny, ponieważ... każdy potrafi wpaść na pomysł "chcę BMW", podobnie jak każdy wpadnie na pomysł "chcę Audi, Mercedesa, Volkswagena". A tylko niektórzy mówią "chcę Alfę, Lancię, Rovera" - do tego to już trzeba trochę namysłu... I to jet istotne, że chcę właśnie taki wóz, a nie taki mi się trafił za nieduże pieniądze.

(...)zostaja same smaczki, (...)tylny naped(oprocz wersji x,oczywiscie)
    Polonez też do końca miał tylny napęd A Łada 2105 nadal ma. Ale odpuśćmy sobie dyskusję nad wyższością przedniego nad tylnym i na odwrót. Jeden i drugi maja zalety i wady, jednego i drugiego trzeba się nauczyć, jeśli się chce jeździć sportowo lub pseudosportowo, a jeśli ktoś jeździ spokojnie to różnicę wyczuje tylko w ekstremalnych warunkach... I wtedy to akurat przedni jest łatwiejszy. Ale tak czy inaczej, to byłaby dyskusja na miarę sporu o wyższość świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiejnocy.

i charakterystyczne cechy ktore posiada kazdy model bmw i nie da sie go pomylic z innym autem.
    Charakterystyczne cechy to miał nawet Daewoo Lanos. BMW nie jest tu żadnym wyjątkiem. Owszem BMW to dobre auta, lepsze od wielu innych - ale banalne. Bardziej banalne niż Alfy.

Feniks77
    Gość

Domyślnie

Mowiac o tylnym napedzie w bmw wymieniajac go jako smaczek mam na mysli przywiazanie fabryki do tradycji;tzn,ze bmw zawsze mialo na tyl,nawet ostatnia jedynka w klasie kompakt.Nawet mercedes uwazany za tradycjonaliste poszedl w strone tanszych rozwiazan i klasa A i B ma naped na przod.To oczywiscie zadna sztuka wlozyc silnik wzdluz i naped na tyl,bo jak powiedziales ma to nawet polonez,sztuka natomiast jest idealne rozlozenie masy 50:50 i wspaniale prowadzenie w ktorym bmw jest mistrzem i dorownac potrafi mu chyba tylko alfa romeo,A mowiac o charakterystycznych cechach;kazde bmw ma podwojne reflektory,od zawsze ten sam kolor podswietlenia tablicy rozdzielczej,od zawsze taki sam uklad zegarow i deske rozdzielcza nachylona do kierowcy,i kazde ma cos co nazywa sie zakrętem Chofmajstiera,to charakterystyczne zakonczenie tylnego slupka.Sa jeszcze inne stylistyczne rzeczy jak przetloczenie karoserii czy uklad lamp.Nowe bmw ma wszystkie cechy tego sprzed 30 lat i to sie nazywa styl,charakter i tradycja.3,5,7,6 i 1 ma wspolne dla siebie podobienstwa ktorych nie ma zadna rodzina aut.Czy np.w daewoo znajdziesz cos takiego?Czy lanos jest podobny do tico?
    Masz racje,ze bmw moze kupic zarowno milosnik jak i ktos zupelnie nia znajacy sie na autach,ktos kto szuka tylko prestizu,albo osiagow czy solidnosci.Z alfa jest zupelnie inaczej-to chyba najbardziej kontrowersyjne auto;z jednej strony na pewno najpiekniejsze ale i cholernie awaryjne,co znowu tez nie jest regula,bo sa takie ktore rozsypuja sie po wyjezdzie z salonu i takie w ktorych nie chce sie przepalic nawet zarowka:-)Jakby nie bylo zamykam temat o bmw,bo gdy pisalem tego posta to moim zamierzeniem bylo zmieszac nieco z blotem goscia ktory chce zamienic alfe na audi "w dieselu"jak to ladna polszczyzna ujal