Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: [145] korek wlewu paliwa

lukaswisniewski
    Gość

Domyślnie [145] korek wlewu paliwa

witam

Czy Wy panowie tez macie niezabezpieczony niczym dostęp do wlewu paliwa, tzn klapka w karoserii otwiera się poprzez nacisk palcem, a korek jest na wcisk----więc nie ma zadnego zabezpieczenia przed sciąganiem paliwa lub dosypaniem czgos do baku :|?:

na allegro znalazlem korek uzywke z kluczykiem ale do 145 sprzed FL , myslicie ze bedzie pasowal do mojej :?:
    Wlosi tak wypuszczali samochody z fabryki, czy u mnie jest cos nie tak :?:

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Coś jest chyba nie tak. ;// Nie sądzę,żeby tak było od nowości.Jak klapka "luzem" to korek na kluczyk.

A tak na przyszłość dodawajcie prefix przed tematem jakiego modelu się dotyczy.
    W tym przypadku [145].

Użytkownik Rowerzysta Avatar REIJO-AR166
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    166 3.0 V6 24V - poprzednio była AR 155 2.0 TS 16V

Domyślnie

A masz jakiś gwint na tym wlewie?

Użytkownik Romeo Avatar Gopcio
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115KM 2002r

Domyślnie

Ja sobie zamknolem korek na amen :/ Nie wiem co sie stalo. Dzis zatankowalem i cos mnie skusilo aby go zamknac :/ I sie juz nie da otworzyc :/ kluczyk sie kreci w kolko i korek a niechce sie otworzyc :/
    Było AR 145 Boxer 1,6 ---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +

lukaswisniewski
    Gość

Domyślnie

To czy mam gwint to jutro zerknę ale moj korek nie jest w ogóle zamykany(ma takie łopatki plastikowe)i poprostu siłą sie go wciska i wyjmuje(bez jakiego kolwiek przekręcania), wiem ze w niektorych samochodach klapka metalowa zamyka sie wraz z centralnym---ktos z was tak ma w 145 czy poprzedni wlasciciel korek zmienił ???

a wie ktos czy korek przed i po FL pasuje do 145 ????(wydaje mi sie ze takie pierdoły FL nie przeszły ale moze sie myle)

adamo
    Gość

Domyślnie

witam,
    nie wiem jak jest Kolego u Ciebie w 145... miałem dokładnie taką samą sytuacje - wkładany korek z łopatkami... w ASO złożyłem zamówienie, jednak nie mogli go sprowadzić :wink: u mnie w 146 niestety nie pasowały zamienniki valeo... więc udałem sie na szrocik i zakupiłem tam zielony korek (tak jak w org)... później pojechałem na przerobienie wkładki i działa tak, jak powinno być

Lukas469
    Gość

Domyślnie

Korki z tymi plastikowymi lopatkami to sa zwykle zamienniki ktore mozna na stacji kupic, orginalnie w 145 powinien byc korek zamykany na kluczyk, no chyba ze klapka jest otwierana z kabiny, prawdopodobnie poprzedni wlasciciel zgubil gdzies orginalny korek.

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Nawiązując do tematu - przyłączam się do tego co napisali przedmówcy - korek zabezpieczony kluczykiem to standartowe wyposażenie nawet najuboższych wersji AR145, ale nie to skłoniło mnie do odświerzenia tematu :|

Podczas ostatniego tankowania napotkałem problem z zamknięciem korka na kluczyk. Po zakręceniu korka i włożeniu kluczyka do zamka mogę nim obracać o niemal 360 stopni (nie da się wykonać pełnego obrotu). Wcześniej po przekręceniu kluczykiem o sporo mniejszy kąt zamek już zamykał a teraz kręce prawie 360 stopni i nic ;//

Domyślam się, że poleciał jeden z bolców na wkładce zamka - ten odpowiedzialny za zamykanie. Czy ktoś z WAS rozbierał już korek wlewu paliwa? Pytam ponieważ nie bardzo wiem, jak się do niego dobrać a niechciałbym niczego uszkodzić :mrgreen:
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Magic
    Gość

Domyślnie

as czy moglbys pokrotce opisac jak sobie poradziles?

U mnie dzisiaj wlasnie, probujac zamknac korek, zauwazylem ze przekrecenie kluczyka w prawo (czyli zamkniecie zamka) nic nie daje poniewaz nastepnie mozna przekrecic caly korek w lewo i korek najnormalniej w swiecie wychodzi z gniazda.
    Zastanawiam sie czy bede musial zakupic nowy, czy moze jest to naprawialne?

showtime
    Gość

Domyślnie

Cos kombinowane. U mnie klapka jest luzna ale korek oryginalny zamykany na ten sam kluczyk co reszta zamkow w aucie