macminik
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 146 1.6 Boxer, Alfa Romeo 147 2.0 TS
a jaki rozmiar torxa do tego podszybia ? Ja mam same za małe a na oko nie bedę kupował.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W moim aucie nie ma żadnego torxa.a jaki rozmiar torxa do tego podszybia ? Ja mam same za małe a na oko nie bedę kupował.
Grzesiu masz u mnie piwo
Kupiłem smar teflonowy w sprayu, odkręciłem wycieraczki i podszybie, zapsikałem z góry i jest ciszaWszystko w mniej niż 10 minut.
Jeszcze raz bardzo dziękuję![]()
a jaki rozmiar torxa do tego podszybia ? Ja mam same za małe a na oko nie bedę kupował.
Hmmm... zastanawiające. Muszę to jeszcze raz sprawdzić.sn00p, jeżeli nie masz torx'ów to pewnie poprzednik się wkur*** i zamienił na zatrzaski![]()
Az tak zdesperowany nie bylem ale przynajmniej mam nawiew czysty i łopatki wyczyszczone z brudu i liscie wyjete. Zastanawia mnie jedno jak udało sie wam przez potrzybie dostać do dolnej tulei żeby ja też na smarować bo moim zdaniem na pół środki to dopiero szkoda czasu, ale to moje zdanie
Pozdrawiam Panowie
Nie ma klimy - nie ma filtra.Miałeś liście na wentylatorze? Chyba nie masz filtra przeciwpyłkowego, bo jak inaczej dostaną się tam liście?
Nie do końca tak jest. Zatrzaski są w górnej części, przy szybie. W dolnej części przy uszczelce są trzy wkręty z łbem na torx T20, wkręcane w plastykowe korki. Jeden na środku podszybia w miejscu łączenia osłon. Pozostałe dwa na środku osłon lewej i prawej. W uszczelce są wycięcia w miejscu gdzie znajdują się wkręty.
Podobny przypadek przerabiałem w lagunie (moim drugim bolidzie, którym jeździ moja żona). Wymontowałem dmuchawę i tam gdzie oś silnika dmuchawy jest łożyskowana/tulejowana zapodałem strzykawką selenię 20ki jest cisza. Czyli zrób tak jak kolega wyżej napisał.
a gdzie masz dmuchawę ? pod schowkiem jak w 156 ?
chyba jest tak samo\
czyli śrubka , przekręcić dmuchawę , wyjąć , wypiąć wtyczkę, przeczyścić , nasmarować
złożyć
fotki chcesz ?