[146] Pompa paliwa

Auto
Alfa Romeo 156 SW 1,9JTDM (150KM) 2005r.
Czy w boxerku, gdy wlacza sie zaplon to pompa paliwa powinna się odezwac?
U mnie jej nie słychać. Więc odpiąłem wężyk od filtra paliwa i przekręcam kluczyk na zapłon i paliwo nie leci. Czy to normalne? dodam ze mam nowy filtr i problemy z odpalaniem auta przy 12 godzinnym postoju. Trzeba dość dlugo kręcić. wkoncu załapie na dwa gay, moze na jeden pochodzi tak ze 3 sek z prędkością obr ok 200 i zgasnie potem znow odpalam i chodzi juz wszystko normalnie.

U mnie na samym zapłonie również pompa nie pracuje, dopiero jak włącze starter.

kontrolka wtrysku swieci do poki nie uruchomi sie silnik. I tak mam odkad kupilem samochod 3 lata. i tak bylo jak padla mi sonda lambda i po jej wymianie. Ogolnie podczas uzytkowania auta przy uruchomionym silniku nigdy ta kontrolka mi sie nie zapalila( moze ktos zmostkowal z ladowaniem?)

Czy w boxerku, gdy wlacza sie zaplon to pompa paliwa powinna się odezwac?
U mnie jej nie słychać. Więc odpiąłem wężyk od filtra paliwa i przekręcam kluczyk na zapłon i paliwo nie leci. Czy to normalne? dodam ze mam nowy filtr i problemy z odpalaniem auta przy 12 godzinnym postoju. Trzeba dość dlugo kręcić. wkoncu załapie na dwa gay, moze na jeden pochodzi tak ze 3 sek z prędkością obr ok 200 i zgasnie potem znow odpalam i chodzi juz wszystko normalnie.
Pompa powinna odezwać się na moment z chwilą włączenia zapłonu i ponownie, juz na stałe, z chwilą uruchomienia rozrusznika. Wepnij się z lampką pod przewody zasilające pompę, w bagażniku, pod dekielkiem w podłodze, a bedziesz widział kiedy pompa dostaje zasilanie. Posłuchaj jej też przy okazji, może się zaciera i ma kiepski start.

Amortyzatory
Powrót