Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: Wymieniam wgniecone drzwi, szpachlowanie czy nowe?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Niemcy
    Auto
    AR 145 1,7 boxer 16V -> ;)

Domyślnie

po co ma szukać od konkretnego rocznika ? wszystkie są takie same,
    różnica środków tylko jest nawiewy, lusterka (korby,elektryczne) itp..

SocikZero4
    racja z doświadczenia wiem że jak kupi nowe i odmaluje to będzie musiał przejścia robić na tył i przód bo będzie widać ten nowy kolor więc lepiej wyremontować

ps. i nigdy nie wiesz jakie ktoś ci sprzeda drzwi =D czy będą idealne ( rysy, szpachel, wgniecenia?;>)

evo24
    Gość

Domyślnie

mat3l no takie jest ryzyko kupowania używanych części blacharskich. ryzyko wliczone w cenę zakupu. Ja ostatnio też wymieniałem drzwi po stłuczce i nie było innego wyjścia jak kupić inny bo blacharz stwierdził że nie może ich uratować. a były lekko wgniecone

monter
    Gość

Domyślnie

Dzięki za zainteresowanie i pomoc!
    Po wizycie u lakiernika opiszę co i jak dla potomności i osób które mają podobne zagadki. Sprawa wygląda tak.

Zakup nowych drzwi wiązał by się ze zdjęciem starych, czyli m.in. rozkręcaniem błotnika, prawdopodobnie przekładką mechanizmu szyby (niektóre sprzedawane drzwi nie są kompletne), zmianą, przekładaniem wiązek itd. itd. wbrew pozorom, kupa roboty i koszt też.
    Pomimo zakupu drzwi w kolorze karoserii, prawdopodobnie i tak by się wyróżniały, jeżeli bardzo, to trzeba by malować bok.
    Nie wspominając o sytuacji, że takie drzwi mogą być w różnym stanie, może uszkodzone nawet w transporcie, więc poza ich wymianą i tak trzeba by je malować, szpachlować itd.
    Wbrew pozorom, to wcale nie taka dobra opcja...
    Cena minimum 350zł z drzwiami.

Więc....
    Malowanie, prostowanie będzie szybsze i tańsze. Bardzo bałem się tej szpachli, jej jakości (pamiętając szpachle które ojciec praktykował dawno temu w maluchu i problemy z nimi, ale to jest teraz już średniowiecze w tym biznesie), ale lakiernik zapewnił ze jak coś się zacznie dziać to on bierze to na siebie :].
    Drzwi pod prostuje, nałoży lekko szpachle i pomaluje. Jestem ciekaw jak wyjdzie ot malowanie i jak bardzo kolor będzie odstawał od reszty... Zapewnia mnie ze będzie OK, ale...
    Cena 300zł.

No zobaczymy, umówiłem się na połowę stycznia, jak już będzie po wszystkim to podeślę zdjęcie.
    Ostatnio edytowane przez monter ; 03-01-2011 o 08:41

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Zakup nowych drzwi wiązał by się ze zdjęciem starych, czyli m.in. rozkręcaniem błotnika, prawdopodobnie przekładką mechanizmu szyby (niektóre sprzedawane drzwi nie są kompletne), zmianą, przekładaniem wiązek itd. itd. wbrew pozorom, kupa roboty i koszt też.
    2 godziny zabawy ze zdjeciem doklejeniem szyby do prowadnic i zalozeniem drzwi na auto, a jaka radocha ze sie samemu zrobilo Jak wyleciala mi szyba z szyn i musialem ja na nowo wkleic sam wzialem sie do roboty i psozlo szybciej niz by sie zdawac moglo

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Niemcy
    Auto
    AR 145 1,7 boxer 16V -> ;)

Domyślnie

Cytat Napisał monter Zobacz post
    Bardzo bałem się tej szpachli, jej jakości (pamiętając szpachle które ojciec praktykował dawno temu w maluchu i problemy z nimi, ale to jest teraz już średniowiecze w tym biznesie), ale lakiernik zapewnił ze jak coś się zacznie dziać to on bierze to na siebie :].
    Drzwi pod prostuje, nałoży lekko szpachle i pomaluje. Jestem ciekaw jak wyjdzie ot malowanie i jak bardzo kolor będzie odstawał od reszty... Zapewnia mnie ze będzie OK, ale...
    Cena 300zł.
    hehe kolego teraz to są takie szpachlówki że nie masz się czego obawiać,
    mówiłem że taniej i w ogóle lepiej to wyjdzie niż kupno nowych,
    jak w sklepie dobrze ci dobiorą kolor (i lakiernik dobrze pomaluje) to zwykły śmiertelnik się nie kapnie że coś było robione na tych drzwiach, z tabliczki spisz sobie jaki masz kolor auta seryjny podaj w sklepie niech ci taki dorobią to jest najlepsze rozwiązanie; )
    pozdrawiam

evo24
    Gość

Domyślnie

kolego 350zł za drzwi do belli? to raczej nowe można za tyle kupić...