[146] Brudny filtr powietrza?

• Autor wątku Autor wątku Krzychu.146
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krzychu.146

Guest
Witam,

Mam pytanie. Czy filtr pokazany na zdjęciach jest bardzo brudny? Czy należy go juz wymienić? Nie wiem jak powinien wyglądać filtr w dieslu. Niepokoi mnie że obudowa filtra jest od spodu mocno zaolejona. Nie wiem z kąd sie wzioł ten olej ponieważ samochód dostałem. Wydaje mi sie że samochód jest dość mułowaty jak na swoje 90 koni.

Zdjęcie0409.jpgZdjęcie0415.jpgZdjęcie0412.jpgZdjęcie0413.jpgZdjęcie0414.jpg
pencil.png

Ostatnia edycja:
filtr nie kosztuje majątek, a skoro dostaleś to pasuje powymieniać wszystkie ;) swoją drogą jest uwalony olejem...

zmień filtr i jeśli olej znów tam będzie, napisz tu.

Filtr zawaliło Ci ponieważ był zaduży stan oleju i wyrzucało go odmą na filtr. Sprawdź stan oleju :)

Filtr zawaliło Ci ponieważ był zaduży stan oleju i wyrzucało go odmą na filtr. Sprawdź stan oleju :)

No właśnie tak mnie zastanawiało dlaczego jest tak zabryzgane wokół korka i nie przyszło mi to do głowy :)

jakby to była benzyna to silnik trup i nie ma tu nic do tego poziom oleju... a diesla nigdy nie miałem to się nie znam więc jest jeszcze szansa dla tego silnika :D

Ok dzięki za odpowiedź. Wymienie filtr i będę obserwował co sie bedzie działo. A co do poziomu oleju to jest on w okolicach dolnej wartości. Podobno po wlaniu większej ilości (pod max) i tak silnik wypluwał nadmiar i poziom ustalał sie na takim poziomie jak jest teraz.

Wymień filtr i będzie git.

to że masz tam olej to wszystko jest porządku , jak czasami dołożysz mu do pieca to będzie się tak działo i jest to prawidłowe :)
nie ma się czym przejmować :) i nie jest to zależny tez od stanu oleju .

Ja mam to samo , generalnie wszystko jest w oleju ale kręce ją po 4 tys obr , nie daj sobie wmówić ze to jakieś przedmuchy albo coś :)

Nie lej duzo oleju bo potem olej jest rozbryzgiwany i będzie wyciskało Ci go tam gdzie tylko mozna :) Oleju ma być stan , Duza jego ilość sprawia tylko niepotrzebne opory .

Amortyzatory
Powrót