• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Gdzie znajduje sie komputer boxera 1.4

• Autor wątku Autor wątku espero
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

espero

Guest
Tak jak napisałem w tytule chodzi mi gdzie sie znajduje głowa alfy bo chce kupic kabel do sprawdzenia błędów samochodu itp wiem tyle ze mam wtyczkę wyjściową pin3 jezeli sie nie dostane do komputera nie wiem jaki mam komp jedynie to co zauważyłem to praktycznie wszystko jest magnet marelii prosze o pomoc chętnie prosiłbym z osoba doświadczona o kontakt na gg
a i czy ten kabel wraz z przejściówką bd pasować http://allegro.pl/interfejs-usb-fiat-alfa-lancia-adapter-3-pi-obd2-i1606508630.html

Ostatnia edycja:
ten kabel sie nadaje. podpięcie pod komputer w wersji 8v jest przy obudowie filtra powietrza z lewej albo z prawej strony. aha, boxery były produkowane tylko do grudnia 1996roku :)

O ile mi wiadomo nie da rady boxera podłączyć przez USB. Ja szukałem takiego na 2x com euroscan z programem Visa. I podobno tylko takie działają z boxerem.

Dziwne ja mam boxera z 1997 powaga rok produkcji 1997 czyli tym kablem się podłącze pod ją mam wejścia 3pin kupie ten kabel i zobaczę może zadziała ;) co moglibyście mi jeszcze powiedzieć odnośnie tego tematu bo jeżeli się podłącze to dobrze a jeżeli nie to xanas mógłbyś trochę rozwinąć ten temat bo jestem początkujący wiec ;D szare dla mnie to troche

fiatowski FiatEcuScan ma boxera w swojej wersji, ale nigdy nie diagnozowałem tym programem, ale sprawdzić możesz.

ps Espero może Twój boxer jest fabrycznie z 96 ale rejestrowany w 97 stad taka data produkcji w dowodzie?

Ostatnia edycja:
dalej się upieram, że boxery były tylko do 96 r. :) moze 97 to rok rejestracji? też tak u diagnosty miałem wpisane ;)

hm z tego co widząc nawet na papierze salonowym jest z 1997 ;D ciężko mi powiedzieć ;D haha hmmm nie wiem z tego co czytam to ten link do alegro co podalem to fiatowskie jest moze mi zadziala ?? porostu wy jesteście tu już kilka lat a ja nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto

daro to powiedz mi tak czy tym http://allegro.pl/interfejs-usb-fiat-alfa-lancia-adapter-3-pi-obd2-i1606508630.html podłącze się do alfy mowie mam alfe z 1997 boxera o pojemności 1.4 z wtyczka pin3 jeżeli tym się nie podepnę to jakim innym jak możesz to podaj link do kompletu z wyjściówką na usb :) dzięki za pomoc

na oko mi wygląda, że spasuje ale 100% pewności nie mam, bo mi diagnostykę zawsze robił ktoś obcy i nie zwracalem aż takiej uwagi na jego kabel, a aktualnie jeżdżę fiatem i nie mam możliwości zerknięcia na wtyk, także niewiele ci pomoge

jak byk mam w dowodzie rok produkcji 1997 a pierwsza rejestracja 23.10.1997

Nie kupuj tego połączysz się tylko z abs i poduchy z silnikiem nie dasz rady, pod podłogą pasażera masz komputer spisz nr. sterownika i na tej podstawie kupuj jakiś euroscan mam taki sam silnik i jedyne co znalazłem na allegro co się łączy z boxerem IAW 8F 6B to euroscan+visa. Jeśli masz taki sam sterownik a raczej tak to tylko visa ci zostaje.

tudzież opcja 'szukaj' też jest i sam szukałem i znalazłem temat, nawet zdjęcie jest gdzie w boxerze 16v jest wejście pod kompa i tam temat dalej wałkowany :)

serio serio, boxery były produkowane do 96r., w eperze nawet tak jest i wszędzie gdzie klikam na jakieś dane o aucie :P

kris to podaj mi jak możesz komplet do alfy taki kabel z wyjściówką na usb pod pc bo ja nie wiem jak inaczej można sie podłączyć ;)

---------- Post added at 20:04 ---------- Previous post was at 20:02 ----------

ten komp jest pewnie po stronie pasażera tam gdzie schowek tam pewnie pod decha ?

komp jest w podłodze. A euroscan o którym pisałem jest na rs 232 czyli 2x com i działa pod dosem czyli potrzebny jest stary komputer z dwoma wejściami com podobno można też podłączyć pod dos w XP ale ja kupiłem na allegro starego laptopa za 70zł i chodzi bez problemów

http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-euroscan-visa-2000-pl-i1597143039.html

http://allegro.pl/interface-diagnostyczny-euroscan-i1617844550.html

tu masz linki jeden z nich jest z łodzi więc możesz podjechać i wszystko ci powiedzą.

nic jutro przyjdę i zobaczę w podłodze powiadasz ;D ok obczaję sprawdzę co i jak i git ;) thx jak bd potrzebowac pomocy napisz jeszcze :)

pod dywanikiem odkręć plastikową osłonę i będziesz miał ecu a wtyczka do podłączenia jest w komorze silnika z lewej str. filtra powietrza

Amortyzatory
Powrót