[155] nawiew 155

• Autor wątku Autor wątku czarnymarket
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czarnymarket

Guest
Witam!
szukam po forum i nigdzie nie mogę przeczytać odpowiedzi na moje pytanie. Byłbym wdzięczny jeśli mi pomożecie.
Czy mając nawiew( pokrętła, bez klimy) w AR155 mogę założyć nawiew elektroniczny i czy będzie działał? chodzi o działanie siły nawiewu, temp, oraz kierunków. Nie liczę że uzyskam A/C/
jeśli nie, to co muszę zrobić aby działał?

Pozdrawiam

były wersje z panelem bez klimy

na panelu bez klimy nie ma przycisku EKO
a z klimą jest

no tak, ale główne pytanie jest takie, czy montując ten elektroniczny panel ( z A/C czy bez ) będzie on działał w zastępstwie za pokrętła, czy muszę coś przerabiać albo czarować?

Najlepiej by było jakbyś zdobył taki panel i wszystko co jest pod spodem.Pokrętłami sterujesz wszystkim mechanicznie a przy panelu wszystkimi klapkami przepływu powietrza i zaworem temperatury sterują silniczki.
Panel jest fajniejszy,ale przy braku A/C pokrętła są praktyczniejsze i nie wiem czy jest to warte zachodu.

no wiem ze bez A/C pokrętła są praktyczne, ale jak patrze na pokrętła to mnie sie chce ..... no myslem ze odmienie środek na fajniejszy bez dużych komplikacji.
Czyli radzisz żeby zgromadzić wszystkie pozostałe części dotyczące nawiewów od wersji z elektronikiem? wątpię abym takie znalazł

napisz do kolegi z forum alfapier, robił tak u siebie...wykombinował i zrobił...napewno ci pomoże:P

A ja też robiłem dzien roboty i założone
NApewno trzeba miec czujnik temp. wew. okablowanie cale panel nagrzewnice kompletna przydal by sie też temp. zew. Deske najlepiej wyciagnac sobie.
tak wygladał srodek przy montażu

ale efekt po ;)

Ostatnia edycja:
siwy144 a ikony nawiewów Ci nie podświetla?

Podświetla tylko jest to słabe bo na te przyciski chyba sa tylko dwie żarówki. A żarówki tam są takie jak w zegarach .

nawet jak nie ma AC na panelu to warto sobie założyć bo zimą pięknie działa automatyczna regulacja temp i ogrzewanie w aucie sprowadza się do klikania klawiszami temp.
Mnie osobiście to bardzo odpowiada bo nie gmeram tylko ustawiam np 26 stopni i reszta reguluje się sama.

Asturas wpadaj do Wawy to się ogarnie:)
Rafał, poszukaj rozpiski od centralnego;)

nawet jak nie ma AC na panelu to warto sobie założyć bo zimą pięknie działa automatyczna regulacja temp i ogrzewanie w aucie sprowadza się do klikania klawiszami temp.
Mnie osobiście to bardzo odpowiada bo nie gmeram tylko ustawiam np 26 stopni i reszta reguluje się sama.

Tego samego zdania jestem u mnie też klima nie działa ale zima super :)

grzybek pamiętam jutro zanurkuje pod deskę :)

Amortyzatory
Powrót