[145] Żarówka LED

Wicked

Nowy
Auto
145 1.4 TS
Witam

Koledzy, czy jeśli wsadzę taką żarówkę jak w linku do świateł przeciwmgielnych, to będę mógł ich używać jako świateł do jazdy dziennej? Problem gaśnięcia tych świateł przy uruchomieniu świateł mijania to nie problem. O razu mówię, że nie zależy mi na światłach przeciwmgielnych.

http://allegro.pl/zarowka-led-h3-13-smd-halogen-dzienne-3chip-w5w-i1741861156.html

Policja może się przyczepić- swiatła przeciwmgielne nie są przeznaczone do jazdy dziennej. Mogą być używane mijania, lub inne specjalnie do tego przeznaczone. Podstawa to homologacja. :/

No ok, ale powiedz mi w takim razie, dlaczego niektóre Volkswageny, Audi i Skody, mając ustawione światła przeciwgmielne na bodajże 20% mocy mogą z nim legalnei korzystać jak ze świateł do jazdy dziennej? Usługa takiego przeprogramowania świateł przeciwmgielnych jest oferowana w ASO jako "światła do jazdy dziennej" Mój ojciec sam ma takie coś w Passacie i nigdy się jeszcze nikt nie przyczepił. Czy ja źle rozumuję?

Halogeny to nie raczej może ma ustawione drogowe by świeciły z mniejsza moca ? ?J?a u siebie w 155 tak zrobiłem na allegro masz taki moduł. A w takim roczniku jak Twoja to odrazu bedzie widać że tam maja być halogeny a nie dzienne. Jeszcze masz jedna możliwość zamontować okragłe światła dzienne zamiast halogenów Hella takie robi.

To światła dzienne są chyba obok przecimgłowych a nie są nimi1714899650.jpg

Napewno są nimi, wiem co ojciec ma w Passacie :) Trochę zboczyliśmy od tematu. Czyli jednak mój pomyśl jest mało legalny?

Bardzo mało ;) TAk samo w passacie u taty ;) Wsadz sobie taki moduł jak Ci pisałem :)

No ok, ale powiedz mi w takim razie, dlaczego niektóre Volkswageny, Audi i Skody, mając ustawione światła przeciwgmielne na bodajże 20% mocy mogą z nim legalnei korzystać jak ze świateł do jazdy dziennej? Usługa takiego przeprogramowania świateł przeciwmgielnych jest oferowana w ASO jako "światła do jazdy dziennej" Mój ojciec sam ma takie coś w Passacie i nigdy się jeszcze nikt nie przyczepił. Czy ja źle rozumuję?

Jeżeli ASO daje PAPIER że na to jest homologacja do jazdy dziennej z pieczątkami i numerem tej homologacji wydanym przez ministerstwo transportu to jest to jak najbardziej legalne. :)

Amortyzatory
Powrót