• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] bardzo powazny problem z Alfa- nie odpala

daniello22

Nowy
Auto
Fiat Stilo 1.8 16v 133KM
Witam, Panowie mam problem z moja alfa 145 1.4 TS a mianowicie pewnego dnia jak wracalem z pracy silnik zgasl i do tej pory nie wiem co mu jest. Jak probuje odpalic alfe (nie da sie) to silnik krokowy wydaje dziwny dzwiek, pompa paliwa dziala. Krokowiec byla wymieniany na nowy wraz z przepustnica, nowa sonda lambda. nawet zniknely wachania obrotow ale odkad nie moge jej odpalic nie wiem co jej jest. Moze ktos sie spotkal z takim problemem albo wie co jest grane. Prosze o pomoc. Prawdopodobnie cos jest z elektryka ale potrzebuje jakiegos nakierunkowania.

Sprawdz czy masz iskre na swiecach. Masz moze IMO??

chyba znalazlem problem. odlaczylem czujnik polozenia walu i samochod chodzi jak ta lala. a jak go podlacze to silnik gasnie. a iskre mam i imo tez
No to jakieś cuda że auto chodzi po odłączeniu czujnika położenia wału :D zastanów się co odłączyłeś

napewno to jest ten czujnik, jak go podlacze to silnik momentalnie gasnie. jutro moze bede go wymianial bo juz kupilem. to tak samo jak odłaczylem silnik krokowy i auto nie powinno stac na obrotach a alfa normalnie chodzi. te auto jest wogole dziwne.

To jest czujnik halla a nie położenia wału i bardzo możliwe że to on jest problemem, brak synchronizacji rozrządu

to tak samo jak odłaczylem silnik krokowy i auto nie powinno stac na obrotach a alfa normalnie chodzi.

kto Ci takich głupot naopowiadał :P

odpięty krokowiec podaje powietrze przez szczelinę albo w przepustnicy jest specjalny kanał, dlatego po odpięciu silnik musi pracować.

Amortyzatory
Powrót