[155] 2.0 v8 na 2.5 v6

Wejdż w manuala jest podwieszony tam masz wszystko ładnie rozrysowane

patrzylem tam jest ze sprezarka a ja mam bez i niewiem jaki pasek dlugi ma byc i jak puszczony

Dzisiaj mogę Ci fotkę pyknąć jak będę looknąć tą gumę, w swojej mam z ale w tej drugiej bez sprężarki. Pasek jak się nie mylę idzie bezpośrednio z wału bez żadnej rolki napinającej.

Patrzałem u siebie i ciężko bez sprężarki połączyć pompę wspomagania.Trzeba by było troszku przerabiać.Pasek idzie z wału bezpośrednio na sprężarkę poprzez rolkę.Następny pasek idzie ze sprężarki na pompę wspomagania.Odległość na sprężarce między dwoma paskami będzie jakieś 2 cm i o tyle trzeba wysunąć pompę wspomagania w kierunku podłużnicy.Wychodzi z tego że sprężarka musi być a jak nie to trzeba przerabiać mocowanie pompy.Ale gówno.

grzybek_bgi mowa o V6
Ja zrozumiałem że chodzi o starego TSa w V6 nie ma problemu z pompą wspomagania i paskiem do niej bo były takie rozwiązania jak coś to pomogę Tu są dwie opcje ze sprężarką klimy i bez

Załączniki

• naread.jpg
    naread.jpg
    17.2 KB · Wyświetleń: 63
Ostatnia edycja:
alfapier, znowu zabawa beze mnie? nawet nie daliscie znac ze zaczynacie, z checia bym pomógł, widac mam teraz honde i ooo:p

Andrzejku chyba jednak będzie problem.Na tych rysunkach jak się dobrze przyjrzeć już jest błąd.Pompa wspomagania jest schowana względem wału korbowego.Zresztą sami zobaczcie.

Załączniki

• IMG_0914.jpg
    IMG_0914.jpg
    62.8 KB · Wyświetleń: 79
Pewnie trzeba mieć inne koło pasowe pompy wspomagania(dłuższe)

Mam silnik wyciągnięty pojechałem porobić fotki z każdej strony i tak jestem bystry że zanim je zrobiłem bateria mi padła :D.

Michu brawo hehe ale nie przejmuj się mi też się już tak zdarzyło.Karą za nie myślenie powinien być drugi wyjazd by zrobić zdjęcia:D:D

i zastuj sie zrobil przegub do du... poduszka silnika tak samo :( porazka juz mam dola mam nadzieje ze chociaz silnik odpali bez problemow :(

Załączniki

• DSC01800.jpg
    DSC01800.jpg
    71.2 KB · Wyświetleń: 66
  • DSC01801.jpg
    DSC01801.jpg
    102.8 KB · Wyświetleń: 80
  • DSC01802.jpg
    DSC01802.jpg
    113.4 KB · Wyświetleń: 82
  • DSC01803.jpg
    DSC01803.jpg
    100.8 KB · Wyświetleń: 77
  • DSC01804.jpg
    DSC01804.jpg
    116.4 KB · Wyświetleń: 78
Ostatnia edycja:
Piotrek nie łam się.Mnie też czasami krew zalewa jak coś robię.Dasz radę.Psycha płata Ci małego figla ale poradzisz sobie:)
Co z przegubem i poduchą?Wyłachane?

przegub szmelc poducha popekana sparciala dostalem od niego druga ale nie ta co trzeba ( chyba )

no wlasnie ta jest mniejsza ( to znaczy krotsza ) a ja mam takie jak do TS i tu jest problem

No to szukać trzeba w używce bo takiej nie mogłem dostać ale może tobie się uda.Piotrek jak masz silnik na wierzchu to przejrzyj rozrusznik i alternator od razu bo później zapomnij że się do tego dostaniesz.

czemu a co z nimi jest nie tak ja juz rozrusznikiem krecilem ( calym silnikiem podlaczylem aku i heja ) sie krecil dzialal a i jeszcze jazmo od zacisku dziurawe przetarte lipa jak nic

Ostatnia edycja:
Masz poduszkę silnika na prawą podłużnicę tą po stronie pasażera?? Nowa?? Jeśli tak to ile za nią chcesz??

Amortyzatory
Powrót