• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] ALFA ROMEO 155V6 ( foty,historia, technika, dyskusje )

i moje dyzurne pytanie, co masz za radio:>

37721-alfa_romeo_155v6_foty_historia_technika_dyskusje-dsc03017.jpg
37722-alfa_romeo_155v6_foty_historia_technika_dyskusje-dsc03018.jpg
37723-alfa_romeo_155v6_foty_historia_technika_dyskusje-dsc03022.jpg
37724-alfa_romeo_155v6_foty_historia_technika_dyskusje-dsc03024.jpg

Alfę znacie zapewne z ogłoszeń. Opis przygotuję i przedstawię troszkę później ;)

Załączniki

• DSC03017.jpg
    DSC03017.jpg
    143.8 KB · Wyświetleń: 449
  • DSC03018.jpg
    DSC03018.jpg
    154.2 KB · Wyświetleń: 436
  • DSC03022.jpg
    DSC03022.jpg
    95.2 KB · Wyświetleń: 443
  • DSC03024.jpg
    DSC03024.jpg
    99.6 KB · Wyświetleń: 454
Znamy:).Poprzedni właściciel szybko się poddał.
Powodzenia w doprowadzaniu do porządku.

Gościa u nas nie było.Był na AC.A tę alfę to nawet Andrzej z Grzybkiem oglądali.

Tak ta alfina strasznie zabiedzona stała w Halinowie do sprzedania

Pierwsze co bym zaczął to wywalił ten nieszczęsny mieszalnik bo jak widzę taką instalkę to mi się słabo robi.Teraz w obecnym właścicielu że tak powiem obowiązek w doprowadzeniu jej do normalnego życia.

Andrzej za ile była?

Jeszcze mi powiesz że odpalił hehe.JAk można bez oleju jeździć?nie kumam takich matołów
Odpalił i silnik chodził z 15min mówię człowiekowi żeby dolał oleju bo każdy kto przyjedzie będzie na to patrzył :D

No to najciekawsze że nie był zły. My to sobie bardziej jajca z gościa robiliśmy, Andrzej mu mówi "panie dolej pan oleju bo to zaraz zdechnie i wtedy nikt nie weźmie", on zaczął mruczeć coś pod nosem to ja zacząłem temat że płynu chłodniczego też by jej nie zaszkodziło:D

Jest więc tak.

Alfa została nabyta za 1650 pln, gdzieś pod Otwockiem ale czy był to Halinów to pojęcia nie mam ;) A oto lista "grzechów" :
- zawias do wymiany
- instalacja potrafi się fajczyć
- lusterka zewnętrzne nie sprawne,no może raczej sprawne "inaczej" :)
- szyba czołowa Nordglass, biała
- maska ciężka od szpachli
- wydechu brak
- klima działa w zimę jak opuścimy wszystkie szyby ;)
- lakier się łuszczy
- szafa nie działa
- zła instalacja gazowa
- wojskowa wersja spryskiwaczy reflektorów "na sztukę"
- zapożyczony z Merca system pracy silnika, czasem wyłącza jakiś cylinder. System ma jednak wadę, auto wtedy pali więcej ;)
- główna wiązka do wymiany

Pierwsza do wymiany jest wiązka główna, żeby cokolwiek zacząć reanimować. Tymczasem zakupiłem nową gaśnicę ;)
Podłoga do niewielkiej poprawki bez palnika jednak. Silnik... hmm gaśnie na zimnym po wyjęciu bagnetu, bierze olej. Błotniki z tyłu to norma, albo wymienimy albo naprawimy i damy miejscowy ocynk pod lakier. Żabcia kradnie w nocy prąd, zawiedziony jednak jestem że zamiast kraść ze "Stoen-u" robi to z baterii.

Nie wiem co jest przyczyną nie pracującego czasem cylindra. Elektryk wykluczył krokowy i przepławkę, lecz jak napisałem wcześniej zaczniemy od głównej wiązki. Auto sprowadzone ze Szwajcarii w 1996 roku. Jak na szwajcara to wypust cieniutki ;)

Pracy więc sporo i koszty niemałe. Jednak po 156 to przerażony nie jestem że tak powiem.

Pozdrawiam.

Pierwszy w Warszawie dostarcza prąd do domów, drugi celem oszczędności wyłącza pół silnika kiedy nie potrzeba pełnej mocy ;)

Amortyzatory
Powrót