[155] ALFA ROMEO 155V6 ( foty,historia, technika, dyskusje )

zwrotnice z piastami od Fiata Coupe 20VT zaciski małe brembo pod tarcze 305mm od GTVki.
Na pierwszy rzut zwrotnice od fiata sa trochę inne ( dłuższy uchwyt do końcówki drażka kierowniczego) zobaczymy jak to będzie pasować do zawieszenia w 155

Na fotce ze stolikiem sa porównane zwrotnice z fiata i Alfy, różnice są widoczne

- - - Updated - - -

Nie szkoda tak wykładziny w bagażniku zafajtolić brudnym złomem? U mnie coś takiego jest niedopuszczalne.
Ty sie lepiej nie wypowiadaj co jest dopuszczalne a co nie bo jestes mało wiarygodny

Ostatnia edycja:
Sorry właścicielu, jeśli bywasz na forum, ale warto również zadbać o "detaling" języka ojczystego.
Przynajmniej jeśli chce się występować publicznie.
czepiasz się, da sie to przeżyć lepiej sie trochę nastekać przed wyksztuszeniem zdania niz palnąc coś głupiego bez stekania

No dobrze, jak się wyśpię, to może jutro obejrzę drugą część:).

Sam program jest świetny: prowadzący, scenariusz i reżyseria.

Nie wiem jak wy , ale ja ostatnio zauważyłem całkowity brak 155 V6 po lifcie. Wiem, że wyszło ich niewiele ponad 1000 sztuk ,ale nawet za granicą jak V6 jest do sprzedania to mk1. W Niemieckim piśmie o młodszych klasykach jest opisana 155. Piszą że łatwiej jest kupić ładną Q4 , która od początku traktowana była jako przyszły młodszy klasyk niż wersję z silnikiem V6 , która nie miała takiego statusu jak Q4.

Nie wiem jak wy , ale ja ostatnio zauważyłem całkowity brak 155 V6 po lifcie. Wiem, że wyszło ich niewiele ponad 1000 sztuk ,ale nawet za granicą jak V6 jest do sprzedania to mk1. W Niemieckim piśmie o młodszych klasykach jest opisana 155. Piszą że łatwiej jest kupić ładną Q4 , która od początku traktowana była jako przyszły młodszy klasyk niż wersję z silnikiem V6 , która nie miała takiego statusu jak Q4.

155 V6 przynajmniej w ogóle jest w ogłoszeniach i jakiś tam wybór jest - nie to co z Croma V6 ;)
Chociaż akurat jedna Croma jest na sprzedaż w Europie tyle, że już na pierwszy rzut oka widzę, że kilku rzeczy brakuje.

Croma V6 to faktycznie unikat, jedną na złom wywiozłem niestety , ale nie wiem czy nie mniej jak 600 sztuk jej wyprodukowali

Wiesz pewnie w momencie wywożenie jej na złom nie myślałeś o tym że to unikat ;)
Ja rok temu spóźniłem się z uratowaniem Cromy Turbo, byłem dosłownie kilka dni po tym jak cala, razem z elektrycznymi skórzanymi fotelami, klimatyzacja, silnikiem nawet jeszcze na chodzie była - po prostu wrzucili ją całą w kontener...
Ale na szczęście na początku roku udało mi się zdobyć inną Cromę Turbo.

A propo ilości sztuk Crom V6 to myślę, że z 1-2 tyś choć rzeczywiście patrząc po ilości ogłoszeń jakie się przewinęły to było ich może mniej, a w ogłoszeniach w Europie było łącznie przez 3 lata - 4 sztuki.
Obecnie są przynajmniej 3 sztuki Crom V6 w Polsce.

Ostatnia edycja:
Silnik V6 do Cromy montowali ze względu na niezbyt duży popyt na 155 V6, więc ilość 2000 sztuk jest według mnie dużo za duża. Cromę musiałem wywieść na złom, przez durne przepisy w naszym kraju z parkingu straży miejskiej.

Nie, ja spotkałem sie z informacjami o 7198 lub 7200. Najlepiej jakby Marcin spojrzał na numer silnika w swoim polifcie.

Tak jak Kasztelan napisał. Różne zródła podają albo 7198 , albo 7200 sztuk . Na pewno nie więcej. Andrew ma jedną z ostatnich V6 jakie wyprodukowano

no ja ma taką

3 - 155 GAMMA 96 BZ (1996-1997)

167.949.0.1 - 2.5 V6 SS.GIAPPONE GUIDA DESTRA
Engine: 0001771 Vehicle: 00173517 Prod. date: 22/5/1996

VERSIONE SPECIALE SS.GIAPPONE (2.5 V6) (LV7)
M 2500 V6 (M4)
V SPORTIVA

Pierwsza rejestracja w Szwajcarii 1.09.1996

Ostatnia edycja:
A ja za to tak dla odmiany mam jedną z pierwszych.

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]U5 - 155 ASPIRATO (1992-1996)[/TD]
[TD="align: right"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]167.553.0.0 - 2.5 V6 SUPER'92[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Engine: 0001755 Vehicle: 00010930 Manuf. date: 18/3/1992[/TD]
[/TR]
[TR]