Potrzebuje to szybko wiedzieć, nie chce mi się szukać w postach bo wiem że kiedyś już to było. Powiedzcie mi jeszcze jaki płyn do wspomagania polecacie. Olej już kupiłem - motula
Potrzebuje to szybko wiedzieć, nie chce mi się szukać w postach bo wiem że kiedyś już to było. Powiedzcie mi jeszcze jaki płyn do wspomagania polecacie. Olej już kupiłem - motula
Z tego co pamiętam to na calutki układ 2L Ci styknie.
Oleju wymianowa ilość to 4,5l a cały układ ma albo 5l albo 5,5l, nie mam pod ręką instrukcji. Chłodniczego wchodzi chyba ok. 8l, mi się przy wymianie udało zlać jedynie 5l.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Nie zwróciłem uwagi że chodzi też o resztęMi chłodniczego udało się zlać jakieś 7,5 litra, nagrzałem silnik do 90*C i ściągnąłem dolny wąż na chłodnicy
![]()
Kiedyś spuszczałem na zimno więc mam wprawę, jak raz tak zrobisz to zobaczysz że to łatwe bo bez problemu łapie się go tak że trzeba się postarać o poparzenie. Większym problemem jest oparzenie o kolektor, ja go dotknąłem, na szczęście na ułamek sekundy małym kawałkiem skóry więc było OKAle polecam założyć gruby ciuch, wtedy na chwilkę można się oprzeć
![]()
Olej - 4,4l
Chłodzący - 8,4l
Wspomagania - 1,0l
Dzieki wam chłopaki. W sumie warto było odświeżyć ten temat teraz przed zimą. Aaaa- grzybek_bgi - jednak zielona alfa wraca do życia. Będzie jeszcze miała okazje stać na zlotach koło Twojego rossoDlatego pytam co i jak bo wróci ale z nowym sercem i nowym lakierem
![]()
Jakie serce dostanie?? To w końcu nadaje się do reanimacji??
A już miałem nadzieję, że na części pójdzie do mojej...Ale ważne, że reanimujesz, ze 146 miałem podobnie
![]()
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG