Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Płukanke najlepiej Millersa
Jak długo jeździsz na oleju mineralnym?? Zmień go na półsyntetyk - mineralny jest za gęsty szczególnie przy zimnym silniku a co za tym idzie im gęstszy olej tym gorsze smarowanie silnika przy rozruchu a jak wiemy silniki TS są bardzo podatne na złe smarowanie...Panowie ja mam pytanko związane z olejem. Słuchajcie mam biały osad pod korkiem oleju i biały osad na szyjce wlewy oleju. Czytałem że to niedogrzewany silnik i stąd ten osad. Wolę zapytać i mieć 100% pewność co to może być. A co do oleju to mi został wymieniony na Mobil super M 15w40.
mineralny jest za gęsty szczególnie przy zimnym silniku a co za tym idzie im gęstszy olej tym gorsze smarowanie silnika przy rozruchu a jak wiemy silniki TS są bardzo podatne na złe smarowanie...
Owszem, manometr szybciej pokaże 4 bary ale do uzyskania tych 4 barów nic się nie dzieje - w przypadku półsyntetyka pompa dłużej uzyskuje 4 bary ale do tego czasu jakieś tam ciśnienie jest a co za tym idzie i jakieś smarowanie też. Dobrym przykładem jest też zima i dość spory mróz - w takim przypadku nawet rozrusznik ma problem z obróceniem silnikiem, wykorbienia wału strasznie ciężko przedostają się przez całą "taflę" gęstego oleju w misce olejkowej. Z jakiegoś też powodu mineralny nie jest zalecany (a wręcz odradzany) w przypadku silników z hydrauliką czyli hydrauliczne popychacze, wariatory - mineralny te elementy po prostu zabija.nie zgodę sie z Tobą, gęsty olej jest szybciej ładowany przez pompę niż rzadki - sprawdzone organoleptycznie w silniku, w którym wtłaczaniu oleju podczas rozruchu towarzyszy ciekawy dźwięk no i oczywiście manometr szybciej pokazuje 4 bary.
Najlepiej zrobić płukankę przed zmianą oleju, nie zaszkodzi a pomóc możeowszem masz rację. Nie robiłem zbyt długich tras bo to pare KM i odpalam - jade - gaszę i stoi pare godzin, wieczorem odpalam - jade - gaszę i tyle. Muszę zrobić tak jak piszesz, rozgrzać go i zobaczymy wtedy jak to wszystko się potoczy. Już myślałem, że to znów coś z olejem że taki biały osad.
A co do oleju to teraz jak mam zalany 15w40 a chciałbym zmienić na 10w40 to na jaki? i też musiałbym go czymś przeczyścić najpierw przed zalaniem jak w/w było w postach innych użytkowników tzw "płukankę"?
Oleju do silnika 4litry natomiast do skrzyni 2.6litra.
Albo czarną Liqui Moly
Do silnika według Autodaty wchodzi 4.7l.
Najlepiej zrobić płukankę przed zmianą oleju, nie zaszkodzi a pomóc możeCo do dobrych olejów to było to już pisane na forum i są to: Mobil, Valvoline, Motul - raczej unikaj Castrola
po raz trzeci lub czwarty przytoczę słowa mojego mechanika :"wymienialiśmy 3 boxerom olej na mobil1, tego samego dnia 2 wróciły z zatartym silnikiem" skoro 21lat pracuje przy Alfach to troche wiedzy maNo mam Mobil Super M więc może zostanę przy Mobilu
Ja u siebie w warsztacie leje do większości samochodów mobila i jest git, nawet więcej, mobil czyści silnik z osadów, nagarów. Sam też jeżdżę na mobilu i złego słowa nie mogę powiedziećpo raz trzeci lub czwarty przytoczę słowa mojego mechanika :"wymienialiśmy 3 boxerom olej na mobil1, tego samego dnia 2 wróciły z zatartym silnikiem" skoro 21lat pracuje przy Alfach to troche wiedzy mawspominając dziecinne czasy nawet w starym audi ojciec przeklinał mobila bo jakiś czujnik piszczał przy przekroczeniu większej prędkości. Być może teraz mobil się poprawił, specem nie jestem lecz zostalo uprzedzenie. Mam shella, zmienie na motula jeśli dostanę niedlugo paczkę
![]()