• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Sentech-Bosch-NGK Jakie kable ??

Gopcio

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115KM 2002r
Witka :) mam taka prosbe jakie kable zaplonowe byly by najlepsze do mojego Boxera 1,6 +LPG
Bosch, Sentech, czy moze NGK ??? Jak myslicie ??? Musze zmniec bo alfa dziwnie pracuje strzela na gazie i jest taki momet ze od 2000tys/obr do 3000tys/obr szarpie go przy rozpedzaniu a nawet cos ostatnio zaczela nierowno chodzic nawet na benzynie, znaczy obroty nie skacza nie faluja, ale na wolnyc slychac ze silnik nie pracuje rowno, przyspiesza dosc dobrze.

Ja wybrałbym zdecydowanie NGK. Jeszcze dobre są podobno Janmor.

Gopcio sprawdz czy kable mają przebicie :) ja miałem to samo wymieniłem przewody i nic to niedało az mi siadł przepływomierz i on jest przyczyną moich problemów :) Kable zmieniłem na Janmor-y i są oki :)

sprawdz czy masz przebicie ale raczej tak jedz z kims w miejsce gdzie jest kompletnie ciemno i zapal fure podnies maske i niech kolo z kturym pojedziesz troszku pogazuje a ty pod maske i ogladaj czy prad nie skaka po przewodach ja mam bosha i jestem zadowolony ( w tsach sa inne kable )ty powinienes miec takie jak ja ale popytaj jeszcze tam gdzie będzies kupował..
ja dałem 80 zł za moje :P

Jeżeli już w ten sposób miałby sprawdzać to może samemu gazować - przepustnicą :)

kupilem sentechy bo ngk nie bylo, jutro zaloze i zobacze ponoc specjalne do gazu :P ciekawe

no chlopaki wymienilem dzis te kable wczesniej nie mialem czasu... iiii roznica jest silnik pracuje o wiele rowniej, zbiera sie szybciej na benzynie, a o gazie to powiem tylko tyle przestal strzelac :D jestem zadowolony jak niewiem nareszcie nie martwie sie o swoje zycie ze strzeli mi na skrzyzowaniu i zgasnie... dzieki za rady polecam Sentechy dosc solidnie wykonane, na pudelku pisze ze POLECANE do LPG :)

Amortyzatory
Powrót