• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[146] Problem z obrotami

• Autor wątku Autor wątku Janek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Janek

Guest
Mam problem z alfa 146 rocznik 97'. Mianowicie po rozgrzaniu silnika po dłuższej jeździe po zdjęciu nogi z gazu silnik gaśnie, a przy zmianie biegów gwałtownie maleją obroty silnika. Czyszczony był już silniczek krokowy i nic się nie zmieniło. Wcześniej wymieniałem świece.

Bardzo bym prosił o jakieś porady może ktoś sie spotkał z tym samym przypadkiem.

Często myślicie że czyszczenie krokowca coś pomoże a ja uważam że czyszczenie przepustnicy i kanału w który jest wkrecony krokowieć więcej pomoże niz czyszczenie samego krokowca ( nie wiem po co ? )

75andrew155 napisał:
Często myślicie że czyszczenie krokowca coś pomoże a ja uważam że czyszczenie przepustnicy i kanału w który jest wkrecony krokowieć więcej pomoże niz czyszczenie samego krokowca ( nie wiem po co ? )

To taka czynność "uniwersalna" znana z innych aut. Sęk w tym, że w TSach z silniczkiem krokowym typu "bypass" ten silniczek ani się raczej nie brudzi na tyle, żeby wymagał czyszczenia, ani też się nie psuje.

Ja też bym zaczął faktycznie od czyszczenia przepustnicy.

PS Nie doczytałem, że to chodzi o boksera - mój post raczej jest nie na temat :(.

problem z obrotami

Witam!Miałem ten sam problem w moim boxerku 1.4,zatkany był kanał podciśnienia w przepustnicy!Spróbuj go przeczyścić!

Amortyzatory
Powrót