[145] Filtr paliwa

• Autor wątku Autor wątku Tiga
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tiga

Guest
Witam!

Z Bellą oczywiście nic się nie dzieje, jeździ wspaniale , jednak ot tak sobie przyszlo mi do głowy,ze wymieniłbym filtr paliwa. Lubie spać spokojnie :wink: Tylko gdzie on się znajduje (koło baku?) i czy ktos już podejmował taką operacje? 145 1.4 TS grudzień 2000r.

Pozdrawiam Tiga

z tego co wiem filtr paliwa znajduje sie w baku ale sie go nie czysci bo chyba jest niewymienialny też miałem ten dylemacik i dałem sobie spokuj.pozdrawiam

Też myślałem o wymianie ,ale skoro w baku jest to sie nie bede bawil :)

Nie wiem, jak w TS-ie, ale w boxerze filtr paliwa znajduje się na pewno na zewnątrz zbiornika :wink:

Filtr paliwa to oczywiście pozycja nr 1 na rysunku w poprzednim poście :mrgreen:

Filtr paliwa wymienia się co 25.000-50.000 km w zależności od tego gdzie tankujesz i po "wpadce" z paliwem :|

Nie wiem jak to jest w modelach po lifcie (choć raczej nie powinno się nic zmienić), ale u mnie filtr paliwa znajduje się z prawej strony pod podwoziem ( pod miejscem tylnego prawego pasażera).

Wszystko juz wiem, dzieki chłopaki. Jak bede mieć wolne zabieram sie za wymiane filtra.
Nawet w gratach w garazu znalazłem nowy filtr do Alfy :P

Pozdrawiam Tiga

dencior napisał:
Nie wiem jak to jest w modelach po lifcie (choć raczej nie powinno się nic zmienić), ale u mnie filtr paliwa znajduje się z prawej strony pod podwoziem ( pod miejscem tylnego prawego pasażera).
HALO chłopaki :!:

Ile razy już było o tym filtrze paliwa :?:

Tiga nie zmieni sobie tego filtra, bo ma go wbudowany w bak :!:

Filtr paliwa znajduje się poza bakiem w modelach do 98 roku. W modelach po końcowym FL filtr jest wbudowany w bak.

rigobert: czyli jak mam AR 145 1.6 16V 1997 to moge wymienic filtr paliwa?:)

Spoko dzieki za info :) bo juz przestraszylem sie ze nie dam rady wymieni :)

a u mnie filtr paliwa jest zamontowany pod maską i zaraz po jej otwarciu rzuca się w oczy, moja alfa jest z XII 2000r, z tego co pisaliście wcześniej to tego filtra nie powinno tam być, może poprzedni właściciel sobie go tam zamontował

Może wrzuć nam jakieś zdjęcie tego Twojego filtra pod maską.

Yyogi22 napisał:
dobra, postaram się wrzucić, mam nadzieje żemi się to uda
Ciekawe kto i po co miał fantazję, żeby założyć drugi filtr :?:
Może jakies problemy z paliwem :roll:

czyli jego tam nie powinno być? ma ktoś 146 z 2000r TS, jak tak to niech mi powie czy oby na pewno nie ma być tego filtra w tym miejscu

Yyogi22 napisał:
czyli jego tam nie powinno być? ma ktoś 146 z 2000r TS, jak tak to niech mi powie czy oby na pewno nie ma być tego filtra w tym miejscu
nie powinno bo fabrycznie nie ma.nie usuwal bym go jednak,bo to wcale nie glupie.ten w zbironiku nie jest wstanie tak oczyscic jak ten(dlatego ten jest wymienny).a wiadomo jak jest u nas z paliwem.

no prawda, myśle ze nie zaszkodzi dodatkowy filterek, i właśnie zamówiłem sobie taki na allegro żeby wymienić, bo nie wiem jak długo już ten tam tkwi,
pozdro

Amortyzatory
Powrót