[155] Biegi

vtunerek

Nowy
Auto
Alfa Romeo 155 1.7 TS 8V 115KM 1994r. :)
Witam!
Mam problem wczoraj jechałem do domu i podjechałem pod bramę otworzyłem ją i jak chciałem wjechać to zauważyłem że lewarek od biegów lata sobie luźno i można wrzucić tylko 3 i 4 bieg co może być tego przyczyną czy może to być wybierak od biegów jak myślicie dodam że jakbym nie ustawił lewarka to do przodu wchodzi 3 a do tyłu 4 no i po środku jest luz oczywiście proszę pomóżcie:)

Witam!
Mam problem wczoraj jechałem do domu i podjechałem pod bramę otworzyłem ją i jak chciałem wjechać to zauważyłem że lewarek od biegów lata sobie luźno i można wrzucić tylko 3 i 4 bieg co może być tego przyczyną czy może to być wybierak od biegów jak myślicie dodam że jakbym nie ustawił lewarka to do przodu wchodzi 3 a do tyłu 4 no i po środku jest luz oczywiście proszę pomóżcie:)
Zaczynał bym od sprawdzenia zewnętrznego mechanizmu zmiany biegów.Dojście po zdemontowaniu podstawy akumulatora.

Prawie bankowo to :)
Jak byś potrzebował linki, to mam sprawne.

Już wiem co się stało puściło cięgno metalowe

Ciężko pospawać ale na jakiś czas się da (taki materiał), załatw sobie zapasowe i woź w bagażniku :) Ja tak mam, już chyba trzy razy mi pękało i zawsze jedno i to samo, teraz zawsze jestem przygotowany :) Nowe niedostępne

Amortyzatory
Powrót