• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Oświetlenie w kabinie

patelka3

Nowy
Auto
Alfa romeo 146 1,9 td 1995r
Mam male pytanie, Alfa Romeo 146, co włącza oświetlenie w kabinie po otwarciu drzwi. Ogólnie w starszych samochodach był to zwykły wyłącznik zamontowany przy drzwiach. W tym samochodzie nie ma takiego włącznika a oświetlenie muszę włączyć ręcznie.

To siedzi w zamku w drzwiach. Jak otworzysz drzwi i go przesuniesz to oświtlenie w kabinie zgaśnie.

witam jest też w beli panelik pokazujący otwarte drzwi u mnie klapę bagażnika wystarczy otworzyć z linki i się świeci czujniki są w zamkach jeżeli taki posiadasz to zerknij jest obok zegarka i awaryjnych przełącznik oświetlenia jest 3 pozycyjny :cool:

Dzięki za podpowiedź, teraz czeka mnie sporo pracy z demontażem boczków w drzwiach. Pozdrawiam

witam mam schemaciki instalacji z opisem i rysunkami gdzie co jest mogę podesłać:)

Dzięki serdeczne z chęć pomocy. Już wszystko działa. Pozdrawiam

Orientuje się ktoś czy można kupić te rurkowe żaróweczki do oświetlenia wnętrza jakieś mocniejsze? U mnie jakoś tak słabo świecą i na żółto. A może zainwestował ktoś w LEDy? Wiem że to trochę kaszana ale co robić?

Amortyzatory
Powrót