[155] Smarowanie podnośnika szyby

Auto
AR 164 2.0 ts 98r Sequent 24
Jestem przed wymianą elektrycznego podnośnika szyby przedniej w swojej 164. Chciałbym ten zakupiony wyczyścić i na nowo przesmarować prowadnicę. Teraz pytanie jakiego smaru użyć? Chciałbym aby nie spłyną mi z pierwszym upałem ani też nie stanął w zimę.

Jestem przed wymianą elektrycznego podnośnika szyby przedniej w swojej 164. Chciałbym ten zakupiony wyczyścić i na nowo przesmarować prowadnicę. Teraz pytanie jakiego smaru użyć? Chciałbym aby nie spłyną mi z pierwszym upałem ani też nie stanął w zimę.
Mam nadzieje że podnośniki w 164 są podobne do 155 i smaruje się takim samym smarem bo inaczej temat poleci w kosmos:D

Oki to i ja nasmaruje podnośnik smarem do łożysk. Mam cała puszkę bo do roweru kupiłem. Ładny zielony :cool:.

co do szyb w mojej 145 znalazłem patent na to aby szyby elegancko i leciutko (płynnie się zamykały) szyna która jest mocowana na 3 śruby (2 z lewej i 1 z prawej w dzwiach kierowcy i na odwrót u pasażera. należy delikatnie zostawić te dwie lekko niedokręcone aby prowadnica podczas ruchu szyby mogła się swobodnie układać na własnym torze

Amortyzatory
Powrót