[145] 2.0 TS 98r Bardzo Duze Spalanie

B

Boguś

Guest
Witam , jestem szczęśliwym posiadaczem AR 145 98r 2.0 TS 155km . Mam spory problem ponieważ, ostatnio Alfa zaczęła dużo palić czyli ok. 16l /100 i przerywa na obrotach
2000-2800 . I Nie działa czujnik temperatury płynu chłodzącego . Czujnik wymieniłem , nadal nie pokazuje nic na desce rozdzielczej . Szukam pomocy ponieważ, moja AR odwiedziła już 4 warsztaty , i w każdym z nich podają inna przyczynę tego problemu. Bardzo proszę o rady . Pozdrawiam.

Który czujnik wymieniłeś?Ten w termostacie jest tylko dla ECU.Do pokazywania temperatury jest inny czujnik wkręcony w głowicę za termostatem.
I tak jak kolega wyżej.Sonda albo przepływomierz.

Bardzo dziekuje za pomoc , Na pewno to sprawdzę. Zapomniałem dodać ze poprzedni właściciel wyciął Kata i pytanie czy ten model , miał trzecia sondę za katem ponieważ , słyszałem ze takie coś było . Czy to może mieć jakiś związek ? i Jak sprawdzić Przeplywke . Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Najprościej będzie jak sobie wejdziesz pod auto, i zobaczysz. Sondę jak i przepływkę możesz zbadać miernikiem. Lecz jeśli sonda by wywołała to duże spalanie, po podłączeniu do komputera będziesz miał widoczny błąd

Amortyzatory
Powrót