(155)Pompa wody do V6 12v

75andrew155

Administrator ds. moderatorów
Auto
155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V
czy to jest pompa wody do V6 z Alfa Romeo 155 ?

jest podobna. andrzeju a dlaczego pytasz? przeciez niedawno wymieniałeś?

Wymieniałem kompletną głowicę od strony szyby i zapodałem nowy napęd rozrządu , pompę itd. Okazało się że w pudełku jest opis pompy od 12 zaworówki a w środku jest pompa od 24 zaworówki . Silniczek składa Pablo w swoim warsztacie i zadzwonił do mnie że nie pasuje co mnie bardzo zdziwiło :shock: ale sprawa się już wyjaśniła i muszę jechać po drugą właściwą pompę :evil:

zdarzają się pomyłki.a głowicę czemu zrzucałeś ? uszczelka?

piotriix napisał:
zdarzają się pomyłki.a głowicę czemu zrzucałeś ? uszczelka?
Nie to kłopot z wałkiem rozrządu i ja popełniam błędy :oops:

niech zgadne wdechowy? i krzywka na 1 cylindrze? .chyba nie robiłeś za małych luzów?

Też nie , luzy były w porządku .Jest to winna eksploatacyjna jak się jeżdzi ponad 30 tyś rocznie to można coś zaniedbać czego się bardzo wstydzę no ale cóż poszło na forum trudno :((( Czasem trzeba przyznać się do błędu :>>

najważniejsze ,że na zlot będzie git :D

piotriix napisał:
najważniejsze ,że na zlot będzie git :D
No myślę że właśnie z Tobą wystartuję na 1/4 mili mam dla Ciebie niespodziankę :D

ciekawe coś ty tam namodził ? ale chętnie potestujemy na 1/4. moja 156 jest słabiutka ale łoplowi jeszcze daje radę :mrgreen:

Jeżdziłem całkiem niedawno 156 V6 i myślę że w swojej 155 V6 dam radę o ile wszystko dopnę na ostatni guzik ale jest okrutnie mało czasu :D a tu na dokładkę ten problem z pompą :evil:

Amortyzatory
Powrót