[146] Odpowietrzanie hamulców - kolejność...

• Autor wątku Autor wątku rodik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

rodik

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2,4jtd 2003r.
Jeśli jest już takie coś na forum to przepraszam ale nie mogłem nic takiego znaleźć. :(

Pewnego dnia jadę sobie i zatrzymując się na światłach i trzymając hamulec wciśnięty zaczął mi on uciekać do podłogi. Jak się okazało przewód stalowy jużw okolicy koła (prawy przód) jest coś dziurawy i mi płyn tamtędy ucieka.

Tak więc ktoś się orientuje ile może taki przewód kosztować i czy można kupić gotowy żeby sobie samemu go wymienić, jaka cena takowego przewodu?

I drugie jeśli już się to zrobi jaka jest kolejność odpowietrzania hamulców?

Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam - Piotrek (Alfa Romeo 146 1995r. 1.6 Boxer)

Witam.Przewód taki kupisz np.TU!!!!

A odpowietrzać powinno się zawsze od koła najdalej położonego od pompy hamulcowej czyli w przypadku AR boxer to jest od koło tylnego od strony pasażera i następnie tylne koło kierowcy itd!!!

Stalowy chyba tylko w aso a jak nie to trzeba samemu dorabiać.

No właśnie się zastanawiam, bo w tym sklepie online co kolega pisał wyżej same elastyczne są i do tego krótkie, a sztukowanie raczej nie wchodzi tutaj w gre. Chciałem uniknąć serwisu z myślą że może dokupie taki przewód. Jutro popytam jeszcze znajomego może coś mi znajdzie.

Ale ten przewod w aso moze kosztować do 100 zl :) Ale jakiś majster może Ci zorbić nowy miedziany i juz napewno wyjdzie taniej

Z tym dorabianiem przewodu /zwłaszcza od hampli/ to ja bym mocno uważał. ;//

Amortyzatory
Powrót