Ciekawostki z aukcji do wzięcia

Ani jedno ani drugie. Mowie o 8VT Lampredi, chyba najbardziej optymalny swap do tej budy pod każdym kątem, TS 8VT tez mozna sie pokusić tylko tu troche wiecej dlubania wokół silnika + swap wiec wyjdzie sporo drożej.

Mam do Was pytanie natury fundamentalnej: co robicie ze swoim 155?
Jeździcie nimi na codzień, czy od święta? Do pracy, czy aby tylko się przejechać dla przyjemności?

Wcześniej myślałem, że będę nią jeździł i do pracy i dla przyjemności, ale teraz widzę, że szkoda takiego auta.
Chyba ją przezimuję w spokoju. Co najwyżej od czasu do czasu przejażdżka w ładne dni.

Taki silnik trzeba zbudować samemu bo jako seria nie było takiego
Z tzw. soft turbo nie było by aż tak wiele roboty co nie zmienia faktu że będzie to wymagało dużo pracy.

- - - Updated - - -

Jeździcie nimi na codzień, czy od święta? Do pracy, czy aby tylko się przejechać dla przyjemności?
Odpowiedź dałeś sobie sam :)
Co najwyżej od czasu do czasu przejażdżka w ładne dni.

Ale tak w ogóle to odeszliśmy od tematu, mamy jakiś wątek na takie pogaduchy?

Wcześniej myślałem, że będę nią jeździł i do pracy i dla przyjemności, ale teraz widzę, że szkoda takiego auta.
Dla mnie jazda musi być przyjemnością a taką mi daje 155tylko z V6 i turlam się zawsze i wszędzie gdzie tylko mogę.
Nie jeżdziłem od kilkunastu lat tramwajemczy autobusem i nigdy nie byłem na zadnej stacji metra

Mam do Was pytanie natury fundamentalnej: co robicie ze swoim 155?

Wg danych z przegladu ( o ktory notabene i tak nie bylo prosto ;) ) w sezonie 2016 zrobilem.....
uwaga.... 48 km

to wychodzi 18pln za kilometr bez kosztu paliwa... samo ubezpieczenie :D

w

Dla mnie jazda musi być przyjemnością a taką mi daje 155tylko z V6 i turlam się zawsze i wszędzie gdzie tylko mogę.
Nie jeżdziłem od kilkunastu lat tramwajemczy autobusem i nigdy nie byłem na zadnej stacji metra

Jak zawitałem kiedyś do Warszawy, to jednym z największych gwoździ programu była przejażdżka metrem. Pierwszy raz w Polsce:).
Ogólnie rzecz biorąc lubię w ogóle środki lokomocji, od nóg po samoloty, więc jazda polskim, warszawskim metrem była dla mnie dużym przeżyciem:).

A wracając do 155, to dzisiaj patrzyłem na otomoto i wystawiona była 1 (słownie: jedna) sztuka.
Uświadamiam sobie, że posiadanie takiego auta w dobrym stanie stało się już luksusem; który rodzi odpowiedzialność na jego właścicielu za stan; wszak model znika coraz bardziej z naszych dróg i ofert.

- - - Updated - - -

Wg danych z przegladu ( o ktory notabene i tak nie bylo prosto ;) ) w sezonie 2016 zrobilem.....
uwaga.... 48 km

to wychodzi 18pln za kilometr bez kosztu paliwa... samo ubezpieczenie :D

w

Fajnie, że jest więcej właścicieli 155 w Krakowie i okolicach:).

Wisniowa 1.8 to jakiś świeżutki anons. Szkoda, że 16V. [MENTION=19294]maryszkens[/MENTION] jedziemy obejrzeć? :)

Ale to wciąż tylko 2-3 i nie wiadomo w jakim stanie.
Mi kiedyś gościu chciał wtrynić 146, "jak nową" na zdjęciach, a okazało się w praktyce, że trup.

Ktoś mądry kiedyś powiedział: Z ogłoszenia powinniśmy brać na poważnie jedynie model, cenę i kolor, chociaż to ostatnie to nie w każdym wypadku. :)
Działa to w obie strony, są zarówno ładnie sfotografowane trupy, jak i dobre samochody od właściciela bez zdolności handlowca.

Ktoś mądry kiedyś powiedział: Z ogłoszenia powinniśmy brać na poważnie jedynie model, cenę i kolor, chociaż to ostatnie to nie w każdym wypadku. :)
Działa to w obie strony, są zarówno ładnie sfotografowane trupy, jak i dobre samochody od właściciela bez zdolności handlowca.

Mądre słowa:).

- - - Updated - - -

Wisniowa 1.8 to jakiś świeżutki anons. Szkoda, że 16V :)

Bałbym się trochę 16V z tym przebiegiem.
Ale kolor fajny.

Sam byl szarpal jak reksio boczek ta z Mielna. Moze sie trafi wyjazd w okolice to bym obejrzał, jak silnik kapa to jej 2.0 8V wsadzę i po temacie.

Amortyzatory
Powrót