Ani jedno ani drugie. Mowie o 8VT Lampredi, chyba najbardziej optymalny swap do tej budy pod każdym kątem, TS 8VT tez mozna sie pokusić tylko tu troche wiecej dlubania wokół silnika + swap wiec wyjdzie sporo drożej.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
te silniki były montowane w Alfie 164, lancji delta, thema,dedra i jakiś fiat chyba cromaMowie o 8VT Lampredi, chyba najbardziej optymalny swap
Taki silnik trzeba zbudować samemu bo jako seria nie było takiegoTS 8VT tez mozna sie pokusić tylko tu troche wiecej dlubania wokół silnika + swap wiec wyjdzie sporo drożej.
Z tzw. soft turbo nie było by aż tak wiele roboty co nie zmienia faktu że będzie to wymagało dużo pracy.Taki silnik trzeba zbudować samemu bo jako seria nie było takiego
Odpowiedź dałeś sobie samJeździcie nimi na codzień, czy od święta? Do pracy, czy aby tylko się przejechać dla przyjemności?
Co najwyżej od czasu do czasu przejażdżka w ładne dni.
Dla mnie jazda musi być przyjemnością a taką mi daje 155tylko z V6 i turlam się zawsze i wszędzie gdzie tylko mogę.Wcześniej myślałem, że będę nią jeździł i do pracy i dla przyjemności, ale teraz widzę, że szkoda takiego auta.
No raczej nie, na każdym zakręcie to by to bardziej wychodziło z zakrętu niż wchodziło w zakrętV8 turbo to było by co w takiej 145
Mam do Was pytanie natury fundamentalnej: co robicie ze swoim 155?
Jeździcie nimi na codzień, czy od święta? Do pracy, czy aby tylko się przejechać dla przyjemności?
Dla mnie jazda musi być przyjemnością a taką mi daje 155tylko z V6 i turlam się zawsze i wszędzie gdzie tylko mogę.
Nie jeżdziłem od kilkunastu lat tramwajemczy autobusem i nigdy nie byłem na zadnej stacji metra
Wg danych z przegladu ( o ktory notabene i tak nie bylo prosto) w sezonie 2016 zrobilem.....
uwaga.... 48 km
to wychodzi 18pln za kilometr bez kosztu paliwa... samo ubezpieczenie
w
Ja patrzyłem na OLX i tam sa dwie 155 dość fajne i za małe pieniądzeA wracając do 155, to dzisiaj patrzyłem na otomoto i wystawiona była 1 (słownie: jedna) sztuka.
Uświadamiam sobie, że posiadanie takiego auta w dobrym stanie stało się już luksusem; który rodzi odpowiedzialność na jego właścicielu za stan; wszak model znika coraz bardziej z naszych dróg i ofert.
Ja patrzyłem na OLX i tam sa dwie 155 dość fajne i za małe pieniądze
https://www.olx.pl/motoryzacja/samochody/alfa-romeo/155/
Ale to wciąż tylko 2-3 i nie wiadomo w jakim stanie.
Mi kiedyś gościu chciał wtrynić 146, "jak nową" na zdjęciach, a okazało się w praktyce, że trup.
Ktoś mądry kiedyś powiedział: Z ogłoszenia powinniśmy brać na poważnie jedynie model, cenę i kolor, chociaż to ostatnie to nie w każdym wypadku.
Działa to w obie strony, są zarówno ładnie sfotografowane trupy, jak i dobre samochody od właściciela bez zdolności handlowca.
Wisniowa 1.8 to jakiś świeżutki anons. Szkoda, że 16V![]()
A ja bym szarpnął tego 2.5 TD z olx,ale tak jak kazikx boi się 16v tak ja się boję 2.5 diesla.Bałbym się trochę 16V z tym przebiegiem.
silnikiem martwiłbym się najmniejBałbym się trochę 16V z tym przebiegiem.
Ale kolor fajny.
mogę się wymienić na azev a ale tych dedykowanych do 155A ja bym z obu szarpał kołapotrzebuje Speedline na zimówki
![]()
A ja bym szarpnął tego 2.5 TD z olx,ale tak jak kazikx boi się 16v tak ja się boję 2.5 diesla.