• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ciekawostki z aukcji do wzięcia

Sam byl szarpal jak reksio boczek ta z Mielna. Moze sie trafi wyjazd w okolice to bym obejrzał, jak silnik kapa to jej 2.0 8V wsadzę i po temacie.

Zawsze można poprosić Piotrka147,on mieszka w Mielnie by obejrzał.Szkoda,że nie ma mnie w ZK,bo już bym lookał:) Jak silnik by się zesrał to ja już wiem co bym tam upchał tylko nie jest tak popularny niestety.

silnikiem martwiłbym się najmniej

Rozumiem, co chcesz powiedzieć, ale z mojego punktu widzenia wolę mieć auto z ograniczonym ryzykiem do minimum.
Tym bardziej, że nie kupuję auta, by je zajeździć na amen, by po zimie wyrzucić na złom.

W ogóle teraz sobie myślę, że ta zielona była w sam raz dla mnie. Tzn. nie mam tendencji do modzenia.
Nie mam też w domu warunków, ani wiedzy, by siedzieć w garażu i dłubać bez końca (chociaż byłaby ochota podłubać trochę).
Wolę więc zapłacić więcej za pewną sztukę, a potem o nią normalnie zadbać.

Masz ładną sztukę, która będzie rodzynkiem - dbaj o nią i tyle, zostaw w oryginale - takie auto zawsze będzie więcej warte :top:

Zawsze można poprosić Piotrka147,on mieszka w Mielnie by obejrzał.Szkoda,że nie ma mnie w ZK,bo już bym lookał:) Jak silnik by się zesrał to ja już wiem co bym tam upchał tylko nie jest tak popularny niestety.

widziałem tą 155 2,5 na parkingu i z tego co widziałem z zewnątrz wygląda nie najgorzej rdzy strasznej nie widać lekkie purchle na prawym tylnym błotniku środek w miarę niezły tapicerka też ,parę razy za nią jechałem to nie wdziałem żeby silnik jakoś szczególnie kopcił,ale to spostrzeżenia pobieżne jak ktoś jest zainteresowany to mogę ją dokładniej obejżeć

Jutro lecimy z [MENTION=19294]maryszkens[/MENTION] obczajać wiśniową z Karkowa. Przy okazji dzięki [MENTION=3001]Dziaru[/MENTION] za dzisiejszy rajd po chyba największym w Polsce zapleczu graciorów do 155. Jeśli jutro pójdzie po mojej myśli to ponegocjujemy te czarne skóry :)

silnikiem martwiłbym się najmniej

Ja tez :)
bo w czasie kiedy kupowalem ją z kolegą do spółki (on potrzebował zdrowej blachy, ja potrzebowalem foteli recaro :) )
byl w doskonalym stanie (nie wliczajac problemów z odpaleniam w gorace dni, i rozklekotanej stacyjki)
blacha cos po paru wgniotkach tu i tam pod spodem byla 100% igła (jakies 3-4 lata temu)

ja fotele recaro wyszabrowałem, za to do srodka wstawilem te ktore upolowałem od Andrew :DD

Kolege jednak stracil zapal i oddal moja byla 155v6 na zlom, haratajac z niej jedynie najwartsciowsze reczy, silnik gudisy i takie tam

wiec zostalo nam auto (to bordowe) ktore zostalo sprzedane znajomwmu z pracy
Znajomy zmienil barwy klubowe jakies 2 lata temu, wiec kontakt z czlowiekiem jak i samym samochodem sie urwal, wiec ciezko wyrokowac jak to teraz wyglada.

ps. w aucie jest spawany stelaz lusterka.... ot akuratnie o tym w innym wątku była dyskusja :) wiec jak widać się da

W

559.jpg

Kupił ;)

uuuuu................. MUCHA NIE SIADA :) aż jutro jade ją ogladać :)

Eeee to pewnie pokaże się też w Warszawce z nabytkiem

Propo sprzedajemy.pl trafiają się tam ciekawe auta.
Tylko serwis ma 2 minusy: mało osób o nim wie, ale jest gorszy minus czyli "wieczne" ogłoszenia.
Wiszą ogłoszenia sprzed kilku lat i administrator serwisu nic z tym nie robi.
Nie raz dzwoniłem, a po drugiej stronie zdziwiony facet, że jeszcze jest ogłoszenie jak on sprzedał auto 2 lata temu hehe

Maryszkens, zazdraszczam. Lśni jak psu... :) To auto wygląda dokładnie tak, jak chciałem żeby wyglądało moje. Tyle, że w moim za dużo weszło w blachę i budżet się skończył :) Rosso proteo 195 rządzi :)

Ładna:).

Co się podziało?
Krakusy jeżdżą do Warszawy na zakupy, a Warszawiacy do Krakowa:).
"Cudze chwalicie, swego nie znacie":).

Amortyzatory
Powrót