• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ciekawostki z aukcji do wzięcia

Noooo, więc po kolei...

w czasie kiedy kupowalem ją z kolegą do spółki (on potrzebował zdrowej blachy, ja potrzebowalem foteli recaro )
byl w doskonalym stanie (nie wliczajac problemów z odpaleniam w gorace dni, i rozklekotanej stacyjki)
blacha cos po paru wgniotkach tu i tam pod spodem byla 100% igła (jakies 3-4 lata temu)

Dużo to auto się nie zmieniło - stacyjka ciągle rozklekotana, wgniotki również jak wyżej :) Mechanika naprawdę super, blacha po 4 latach oczywiście już igłą nie jest, ale temat jest do ogarnięcia.

- - - Updated - - -

ja fotele recaro wyszabrowałem, za to do srodka wstawilem te ktore upolowałem od Andrew D
To by się zgadzało, po VIN-ie to wersja Sport.

- - - Updated - - -

wiec zostalo nam auto (to bordowe) ktore zostalo sprzedane znajomwmu z pracy
Znajomy zmienil barwy klubowe jakies 2 lata temu, wiec kontakt z czlowiekiem jak i samym samochodem sie urwal, wiec ciezko wyrokowac jak to teraz wyglada.
@Suzumushi wspomniany Znajomy przyznał się do znajomości z Tobą, dlatego Maryśka skontaktował się z zapytaniem. Przy okazji dzięki za szybką odpowiedź, dla mnie to duży plus przy zakupie, że ktoś może potwierdzić historię konkretnego egzemplarza, jakoś to uwiarygodnia całą sytuację i człowiek wie, że to co stoi przed nim nie było kiedyś Fiatem Temprą i wiatą przystankową.

- - - Updated - - -

uuuuu................. MUCHA NIE SIADA aż jutro jade ją ogladać
No, niestety nie udało się - ale uda się wkrótce :)

- - - Updated - - -

Eeee to pewnie pokaże się też w Warszawce z nabytkiem
Panie Sąsiedzie - pokaże się, ale dopiero za 2-3 tygodnie, bo najpierw trzeba na Śląsku blachę zabezpieczyć przed zimą.

- - - Updated - - -

Maryszkens, zazdraszczam. Lśni jak psu... To auto wygląda dokładnie tak, jak chciałem żeby wyglądało moje.
W imieniu Pana Maryśki uprzejmie przyjmuję gratulacje ;)

- - - Updated - - -

W szale zakupów Ja tez mam swój zakup Momo Corse z nabą do 155
Niestety w momencie sklejania piąteczki ze Sprzedającym, kierownica nie była na sprzedawanym aucie, tylko w garażu na drugim końcu Krakowa... Momo jest naprawdę piękne i w fabrycznym stanie, ale trzeba przyznać, że należy się Maryśce jak psu buda w zamian za dzielne znoszenie trudów zakupu w niekorzystnych warunkach :P

- - - Updated - - -

Co się podziało?
Krakusy jeżdżą do Warszawy na zakupy, a Warszawiacy do Krakowa.
@kazikx, gdybyśmy tylko nie byli w dupie z czasem (dzień pracujący) to zrobilibyśmy mini spota, zwłaszcza że z naszych 3 piąteczek można utworzyć flagę włoską :)

- - - Updated - - -

No to bedziesz siedzial na fotelach Andrzeja
one może były moje ale nigdy na nich nie siedziałem ani razu, były fabrycznie montowane w mojej czarnej teraz 3 litrówce
Dobra dobra, oddajcie moje fabryczne Recaro, bo na tych szarościach jest przetarty fotel kierowcy :D

- - - Updated - - -

Czuwam jeszcze, bo myślałem, że Supebache może coś napisze o swym nowym nabytku...
No przecież piszę :D

- - - Updated - - -

Garść konkretów:
O blachach już wspomniałem wyżej - jest się o co zatroszczyć, ale wszystko do ogarnięcia. Auto przeszło pełną diagnostykę na SKP; spaliny wzorowe, zawiecha po siedemdziesiąt-parę procent, geometria ok. W środku nic jakoś specjalnie nie trzeszczy, silnik ładnie się zbiera, prawadzi się jak trzeba, skrzynia precyzyjna i nie buczy na niskich przełożeniach. Jest parę rzeczy do zrobienia, dla estetów nawet bardzo dużo. W najbliższym czasie trzeba będzie co najmniej podwoić cenę zakupu... Ale, cholera, ma to coś!
+ gratis wszystko, czego brakuje mi w Gtv i zamierzam z niej zrobić daily :)

Na deser dupeczka - prezencję od frontu wrzucił wcześniej Maryszkens.

20161101_111159.jpg

Ostatnia edycja:
Hehe, nasluchales sie glupot na zlocie i kupiłeś kredensa :D dobrze, dobrze, niech służy wiernie.

fajna sztuka, dobry spód 155 to szczęście i powód do inwestowania w auto

Andrzej- taki dobry to ten spód nie jest- ale w o niebo lepszym stanie niż wujkowa igiełka:)
Trzeba się zająć wstępnie oczyszczeniem rdzawych nalotów tu i ówdzie, wyskrobaniem dziurek, zakryć to na zimę- żeby na wiosnę było jeszcze co zbierać.

Ostatnia edycja:
Andrzej- taki dobry to ten spód nie jest- ale w o niebo lepszym stanie niż wujkowa igiełka:)
Trzeba się zająć wstępnie oczyszczeniem rdzawych nalotów tu i ówdzie, wyskrobaniem dziurek, zakryć to na zimę- żeby na wiosnę było jeszcze co zbierać.

to też napisałem "dobry" spód bo w aucie 20 letnim ciężko by szukać ideału tym bardzie w 155:D

Adam (wolę imiona od nicków, tak masz podobno na imię - to do Supabache), gratulacje!

Gdyby między miastami wprowadzono zaporowe cło, to kupiłbyś zieloną, a ja bordową:D.

Będziesz ogarniał ją sam, czy z pomocą innych?

Adam jak będziesz chciał się spotkać jeszcze przed zimą to daj znać podjadę swoim klamotem to pogadamy i obejrzę auto gratulacje :)

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Momo jest naprawdę piękne i w fabrycznym stanie, ale trzeba przyznać, że należy się Maryśce jak psu buda w zamian za dzielne znoszenie trudów zakupu w niekorzystnych warunkach :P

niestety was rozczaruję była obszywana na nowo w momencie kiedy trafila w nasze ręce :)

- - - Updated - - -

Dobra dobra, oddajcie moje fabryczne Recaro, bo na tych szarościach jest przetarty fotel kierowcy :D

teraz wygladaja tak
tak zeby sie poslinic :D

anyway, gratulacje, ciesze sie ze auto nie trafilo na zyletki
w

Załączniki

• 19203838399_17045df1a4_o_res.jpg
    19203838399_17045df1a4_o_res.jpg
    77.5 KB · Wyświetleń: 14
  • 19202463278_0956f82764_o_res.jpg
    19202463278_0956f82764_o_res.jpg
    65.6 KB · Wyświetleń: 17
  • 18767520664_6398bb9737_o_res.jpg
    18767520664_6398bb9737_o_res.jpg
    71.7 KB · Wyświetleń: 16
  • 20140518_170513res.jpg
    20140518_170513res.jpg
    39.4 KB · Wyświetleń: 14
  • 20140514_135617res.jpg
    20140514_135617res.jpg
    31.4 KB · Wyświetleń: 12
  • 20140514_135525res.jpg
    20140514_135525res.jpg
    149.1 KB · Wyświetleń: 12
Ostatnia edycja:
@75andrew155 @kazikx @Marcin@romeo @kasztelan i reszta załogi, dzięki za dobre słowo. Jak tylko skończę kurację bitumiczną w Tychach to możemy zorganizować jakieś spotkanie w Mazowieckiem :)

- - - Updated - - -

Andrzej- taki dobry to ten spód nie jest- ale w o niebo lepszym stanie niż wujkowa igiełka
(...) żeby na wiosnę było jeszcze co zbierać
Po obejrzeniu hitu ostatniego tygodnia, czyli zdjęć wspomnianego pojazdu podczas kasacji, powiedziałbym że porównanie jest nie na miejscu... Wypraszam sobie i żądam sprostowania napisanego pozłacaną oryginalną czcionką Alfa Romeo.

- - - Updated - - -

Będziesz ogarniał ją sam, czy z pomocą innych?
Standardowo, jakieś pierdoły ogarnę sam, resztę trzeba będzie zlecać. Póki co córki blacharza jeszcze nie poznałem ;)
Teraz w trybie pilnym poszukuję garażu w W-wie dla mojego nowego nabytku, a to trochę ciężki temat.

- - - Updated - - -

teraz wygladaja tak
tak zeby sie poslinic
No, czyli gdyby Ci się znudziły (wiesz, skóra potrafi obcierać uda, lekarze generalnie odradzają) to śmiało uderzaj na priv :D

Ostatnia edycja:
Jak będę miał chwilę to na pewno założę :)

Amortyzatory
Powrót