• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ciekawostki z aukcji do wzięcia

A coto do mnie przyszło :) teraz montaż i spawanie później malowanie jeszcze raz dzięki Rafał.
589.jpg

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Tak się składa, że deska jest ok. W 1997 był lift wnętrza i deska wygląda tak jak powinna. to o czym mówicie, to drugi lift (wew i zew w 1999) gdy pojawiły się m.in. chromowane obwódki wokół nawiewów, klamek i zegarów.
Faktycznie, najpierw był lift wnętrza. Mój błąd.

Tak się składa, że deska jest ok. W 1997 był lift wnętrza i deska wygląda tak jak powinna. to o czym mówicie, to drugi lift (wew i zew w 1999) gdy pojawiły się m.in. chromowane obwódki wokół nawiewów, klamek i zegarów.
Fotele z jakiegoś anglika ale to chyba detal. Drzwi kierowcy wyglądają na malowane/przekładane.
Cena nie jest mocno okazyjna ale jakbym chciał wrócić do 145 to ten egzemplarz byłby w kręgu zainteresowań.

Widać że tęsknisz za swoją zieloną torpedą.

Oczywiście, Ciebie Wujek już nawet nikt nie wspomina w gronie wielbicieli modelu i najbardziej dbających o swoje auta bo jest to tak oczywista oczywistość że takie wtrącenie Twojej osoby do tego grona przez kogoś nie obeznanego w temacie to bardzo poważne faux pas. Wszyscy wiemy że lepszej 155 niż Twoja w tym kraju nie było i chyba już też nie będzie...

Szkoda tylko że Edzia tak niszczy samochody, zgniła ją w parę dni...

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Kurde blade, szlag mnie trafia z tym lusterkiem:(.
Rozlazła się plastikowa obudowa z korpusem.

Stelaż nawet trzyma się po sklejeniu epoksydem do metalu, a plastik jeden z drugim robią co chcą:(.

Dam 200zł z przesyłką za lusterko lewe, czarne, elektryczne, pasujące do AR 155 Anno Domini 1993 - sprawne.

Niedawno kupiłem taki w dobrym stanie na allegro (z pomocą Adama) i wymieniłem u siebie, bo też miałem zalany (choć nie w cztery de:)).

Dawcą był chyba 146, ale pasował do 155.

Ostatnia edycja:
Kurde blade, szlag mnie trafia z tym lusterkiem:(.
Rozlazła się plastikowa obudowa z korpusem.

Stelaż nawet trzyma się po sklejeniu epoksydem do metalu, a plastik jeden z drugim robią co chcą:(.

Dam 200zł z przesyłką za lusterko lewe, czarne, elektryczne, pasujące do AR 155 Anno Domini 1993 - sprawne.
Już Marcin wrzucał linka.

http://allegro.pl/lusterko-zewnetrzne-alfa-romeo-155-nieangielskie-i6841147133.html

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Adam, dziękuję; widziałem, ale to są manualne, a wolałbym gotowca elektryka:).
Ale skontaktuję się z właścicielem...

A czerwona 155 wygląda naprawdę bardzo ładnie:).

Noooo wyglada na prawdę pięknie, gdybym nie miał swojej to "bralbym" :)

No, niezła. Dopatrzyłem się wkręta w maskownicy głośnika i (chyba) przedliftowego zderzaka :)

- - - Updated - - -

Jedziemy oglądać? :D

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót