• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ciekawostki z aukcji do wzięcia

strasznej tragedii jeszcze nie ma, dawaj drugą stronę a potem przód:D

No to Marycha już Cię nie lubię :P
Mi to auto siadło by idealnie, Recaro do renowacji i srebrnej a tutaj tylko stary silnik i jazda na tor. I to wszystko w cenie niższej niż średniej klasy rower :D

Z 10 metrów i w deszcz to piękna sztuka ;)
303.jpg

Druga strona bagażnika była juz robiona i wewnątrz wyglada tak
304.jpg

Pogoda dziś nie dopisuje wiec tylko kilka ruchów zrobiłem. Lusterko pasażera sprawne i całe, kierowcy kaput ale elektryka działa wiec może złoże ładna sztukę na handel (bo mam kilka stelaży w całości).
Ogólnie raczej na części, jeszcze błotniki pościągam to ocenie dokładnie. Ale jakby ktoś chciał jednak w całości to nie będę sie bronił;) jest juz na Śląsku więc transport dogodny.

Cześć. Chętnie odkupie to v6 o Ciebie. Oczywiście całą. Odezwij się proszę

Za dużo części jednak biore do siebie ;) więc pozostaje ją rozczłonkować[emoji23]
Czego napewno NIE BĘDZIE!
-zderzaków
-grila i listewek pod nim
-osprzętu silnika, głowicy
-recaro ;)
-błotnika lewy przód ( nad tylnymi sie zastanawiam i podejmę decyzje jak je zdejmę)
-silnika i mechanizmu wycieraczek

To tak z grubsza co zostaje u mnie, pewnie jeszcze kilka rzeczy dojdzie, wyjdzie w praniu.
CO BĘDZIE:
- klamki
-lusterko pasażera
-błotniki przód- ale prawy z tej 155 z migaczem w łezkę , strona lewa migacz okrągły
- plastiki wnętrza, boczki,schowki, tunel itp
-kierownica- wytarta w uj ale nie potargana
- pozostała mechanika, elementy zawieszenia itp
- mechanizmy szyb itp
- w ostatniej fazie pewnie bedą drzwi, szyby( niestety przednia juz biała, reszta niebieskie)

Mam tez fotele i kanapę ze sporta ale kierowcy popruty. Będzie tez zderzak przód do przedlifta ze wszystkimi mocowaniami( trochę pózniej bo muszę dokładkę zdemontować).
W przyszłym tygodniu pewnie będzie wszystko opisane i obfotografowane na FB- teraz robie ukłon w stronę „starej gwardii” która urzęduje na forum i nie ma FB :)

Na koniec piękny koncert w wykonaniu silnika TS ;)
https://youtu.be/iS2ZCjhNVYQ

Ostatnia edycja:
no to się pośpieszyłeś,pewnie by ją od ciebie kupił bez taboretów i silnika ale reszta to musi być

Jakbym się śpieszył to bym ja na drugi dzień po zwiezieniu rozbierał [emoji23] przeglądanąłem swoją i wyszło ze sporo czesci muszę mieć bo krakowski właściciel miał stłuczkę, ja tez dołożyłem swoje. Trochę rzeczy na zapas ;) i taka decyzja. Ale jeszcze stoi w kawałku
11.jpg

A ile chcesz za budę bez fantów które wyjmujesz ale zostawiając resztę czyli coś co jeszcze będzie w stanie przetoczyć się z pomocą siły ludzkich mięśni?

Amortyzatory
Powrót