[155] Jarzma zacisków hamulcowych

rrybski22

Nowy
Auto
AR 155 2.0 TS 16v 97'; AR 159 1.9 JTD 150KM
Witam,
muszę wymienić jarzma zacisków hamulcowych z przodu. Są już bardzo luźne i zestaw naprawczy (nowe sworznie prowadzące) nie załatwia tematu ponieważ jarzma już mają rozkalibrowane otwory tych prowadnic. Niestety w eperze (również w ASO) i w katalogu TRW nie występuje to jako część zamienna. Nigdzie nie ma info jaki nr części jest stosowany w AR 155 2.0 TS 16V.
Pytanie moje zatem jest czy ktoś może dopasowywał jarzma od innego modelu. Pasują np. od 145/146 albo jakiegoś Fiata? Pozdrawiam.

Jak 2.0 16V to musisz mieć tarcze 284mm.Nie jestem pewny systemu ale o takim rozmiarze hamulce były stosowane w 155 V6,2.5TD i w 145/6 1.9 JTD

Witam,
muszę wymienić jarzma zacisków hamulcowych z przodu. Są już bardzo luźne i zestaw naprawczy (nowe sworznie prowadzące) nie załatwia tematu ponieważ jarzma już mają rozkalibrowane otwory tych prowadnic. Niestety w eperze (również w ASO) i w katalogu TRW nie występuje to jako część zamienna. Nigdzie nie ma info jaki nr części jest stosowany w AR 155 2.0 TS 16V.
Pytanie moje zatem jest czy ktoś może dopasowywał jarzma od innego modelu. Pasują np. od 145/146 albo jakiegoś Fiata? Pozdrawiam.
Sam nie sprawdzałem ale podobno pasują zaciski od Fiat Marea/bravo,oraz Stilo.Wszystkie a szczególnie te od Stilo lepsze od orginalnych z 155.

Super. Zakładając, że faktycznie mam tarcze o średnicy 284mm to wystarczy żeby same jarzma zacisków pasowały od Fiata Coupe czy AR 155 2,5V6? Ja nie chcę wymieniać całych zacisków, tylko same jarzma. Jarzma do któregokolwiek z tych modeli Fiata, Alfy są na zamówienie - sprawdzone w kilku hurtowniach dlatego ciężko ryzykować zakup.

Chyba 145/146 miały 275mm tarcze, wiec raczej nie pasują.

Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2

Dzięki. Faktycznie sporo modeli AR/Fiat?Lancia miało tarcze 284 mm i podobny model jarzma z TRW. Najlepsze jest to, że takie jarzmo jest tylko na zamówienie - ryzyk fizyk jak się kupi i nie będzie pasowało to można... sobie na ścianie powiesić.

Amortyzatory
Powrót