[146] sprężyny tył alfa tipo tempra

• Autor wątku Autor wątku Yugo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

Yugo

Guest
mam pytanie czy z fiata tipo sprężyny do tyłu spasują do alfy 146 bo jakiś łoś wsadził u mnie obniżone zawieszenie i przód pekł wymieniłem na nowy ale tył chciałbym wsadzić używany a w sobote kolega wywozi tipo na złom i bym podmienił...

mam alfe 146 1.9td

nie wiedziałem gdzie znaleźć odpowiedni dział wiec mam nadzieje że nie obrazicie sie że jest to w hyde parku

Eee no więc to pytanie do działu 145/146/155 który jest widoczny na stronie głównej :P

Moim zdaniem - auto ci siądzie, a nawet jak nie, to może się prowadzić jak ponton - 146 ma inne springi nawet niż 145 a co dopiero tipo.
Pasować fizycznie - pasują. I tyle.

tipo poszło na złom wyciągnołem je i dzisiaj bede wkładam napisze jak to wygląda z przodu mam nowe bo jakiś (tu powinno znaleźć sie niecenzuralne słowo)wsadził obniżone zawieszenie i sie z przodu złamała sprężyna....
jak wymieniłem przód to mam motorówkę

ps na dojazd na złom wsadziłem sprężyny do tipo z fiata uno 899 ale była gleba <rotfl>

Nie wiem co złego widzisz w obniżonym zawieszeniu. Ten jakiś po prostu wsadził najtańsze springi i dlatego.

Sprężyny obniżające Jamex to badziew czy wytrzymają kilka dobrych lat? ;)

Co do jamexa to kolega miał w Audi 80 przez rok i straciły już troche swoje właściwości, ale np. w VW golfa 2 kumpla trzymają 2 lata bez strat.

Kolega miał w jakimś seacie - było ok, póki nie załadował bagażnika z leciutki przeładowaniem :P Potem jak siadły to wstać nie chciały ^^

sprężyny z TIPO/TEMPRA są chudsze

ale bedzie wyżej siedziała alfa niż teraz na obniżonych a jak bedzie ksa kupi sie fabryczne ps chce ktoś kupić obniżające sprężyny na tył 146?? ale nie wiem ile obniżają :Ppropozycje PW

Amortyzatory
Powrót