Poduszki Silnika

lechita

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V 140KM + chip, 2004r
Jak w temacie, moja 147 z silnikiem 1,9 jtd 16V 140KM prawdopodobnie potrzebuje wymiany zawieszenia silnika bo na biegu jalowym kiera troche drzy, no i plastiki tez slychac. Podczas jazdy nie ma tych objawow.
Ile jest tych poduszek, lacznie z poducha skrzyni biegow, gdzie dokladnie sa umiejscowione i jaki jest ich koszt?
Dzieki z gory za kazda pomoc. Pozdrawiam

Jak w temacie, moja 147 z silnikiem 1,9 jtd 16V 140KM prawdopodobnie potrzebuje wymiany zawieszenia silnika bo na biegu jalowym kiera troche drzy, no i plastiki tez slychac. Podczas jazdy nie ma tych objawow.
Ile jest tych poduszek, lacznie z poducha skrzyni biegow, gdzie dokladnie sa umiejscowione i jaki jest ich koszt?
Dzieki z gory za kazda pomoc. Pozdrawiam

Poduszka prawa - przy rozrządzie - około 190 zł , najlepiej ze śrubą bo ostatnio zmieniła się konstrukcja tej poduszki i nowe są aluminiowe

Poduszka lewa - na końcu skrzyni biegów - około 130 zł

Poduszka środkowa - pod podłogą - około 70 zł

Drążek reakcyjny - na górze silnika po prawej stronie - około 70 zł,

Gdybyś potrzebował dalszej pomocy w doborze zapraszam na PW lub maila.

Do mojej wersji silnika ta poduszka pod skrzynią środkowa kosztowała 160 zł i to jeszcze po ostrym targowaniu. Po wymianie brak poprawy dalej są drgania i szarpie drążkiem przy puszczaniu i dokładaniu gazu, jedź najpierw do mechanika noech ci je zdjagnozuje bo wywalisz kasę w błoto jak ja moja stara poducha była jak kowa a i tak poszła w kosz

Amortyzatory
Powrót