Jak +/- powinna być orientacyjna cena wymiany dolnego przedniego wahacza w alfie romeo 147 - chodzi mi o normalną cenę jaką krzyczą sobie mechanicy.
Jak +/- powinna być orientacyjna cena wymiany dolnego przedniego wahacza w alfie romeo 147 - chodzi mi o normalną cenę jaką krzyczą sobie mechanicy.
Zależy gdzie
Podam Ci przykład na wahaczu górnym (robocizna), ceny orientacyjne.
Warszawa
- FeuVert - ok. 150 zł
- jakaś sieciówka związana z Intercarsem - jakieś 140 zł
- mechanik od Alf z przydomowym garażu: 50 zł
- warszatat w Białej Podlaskiej naprawiający wszystko we wszystkich osobówkach: 50-80 zł
Samemu nie chcesz się za to wziąć?
Gdzieś kiedyś czytałem (w zeszłym roku), że mniejszy warsztat za stronę życzy sobie 50-80 zł, jednak nie wiem na ile to aktualne.
U mnie w Zduni w Bosh Serwis 80 zł dwa górne.
Oczywiście mam odwrócone śruby i nie trzeba rozbierać pół auta![]()
Znalazłem w Eurocarsie w Bielsku-Białej speców którzy zrobią to za 90 zł - więc myślę że dobra cena, do tego wahacz dolny z Vemy za 180 zł. A w ogóle to czy przy wymianie trzeba robić też zbieżność ?.
tak trzeba
Hmm a ciekawe czy to jest w cenie ?, bo zapomniałem się dopytać - ale skoro mówili że auto będzie do odbioru w tym samym dniu to pewnie tak.
Na pewno nie jest w cenie - zbieżnośc przodu to ok. 100 zł, a przód+tył 150-200 zł.
Czyli jak oddadzą mi auto bez ustawienia zbieżności ?
- - - Updated - - -
Chyba muszę tam jeszcze zadzwonić i się upewnić![]()
Nie każdy warsztat posiada aparaturę do ustawiania zbieżności, wiec wtedy po wymianie trzeba jechać na geometrię gdzie indziej.
Jak ostatnio wymieniłem swój dolny lewy wahacz to kierownica podczas jazdy na wprost była skręcona o ok. 30 st.
Po ustawieiu zbieżności jest OK - za przód+ tył zapłaciłem 150 zł.