• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] Komunikat?? Co to znaczy?

Auto
147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm
Nebel schulus leuchte defekt- coś takiego pojawia mi się dość często, czy to jest to co myślę iż jest spalona żarówka świateł?? Proszę o pomoc ponieważ nie mam pojęcia czy to jest coś poważnego:)

Re: Komunikat?? Co to znaczy?

alfaholik-Bioły napisał:
Nebel schulus leuchte defekt- coś takiego pojawia mi się dość często, czy to jest to co myślę iż jest spalona żarówka świateł?? Proszę o pomoc ponieważ nie mam pojęcia czy to jest coś poważnego:)

przełącz na j.angielski

chyba cos z mgłą - może przeciwmgielne ?
ale bardziej zgaduje - bo nie znam niemieckiego

Nebel - mgła, Leuchte - światło, Defekt - awaria.
Znam niemiecki dość dobrze, ale słowa "schulus" nie mogę znaleźć w żadnym słowniku. Może chodzi o słowo Schluβ - koniec, zakończenie, końcowy.
W takim przypadku byłaby to awaria tylnego światła p.mgielnego.

schulus" - to słowo własnie nie zdazyłem dokładnie odpisać... no to juz problem chyba jest znaleziony, sprawdze jutro to tylne swiatła dokładnie, moze jest jakas zła zarowka włozona i dlatego komunikat sie pojawia... dzieki za odpowiedzi :mrgreen:

alfaholik-Bioły napisał:
Nebel schulus leuchte defekt- coś takiego pojawia mi się dość często, czy to jest to co myślę iż jest spalona żarówka świateł??

Dobrze myslisz, zle to nie koniecznie musi byc przepalka, moze po prostu nie kontaktowac.

jesli Ci ponownie wyskoczy to sprawdz czy wtedy zadziała ci tylne światło przeciwmgłowe. JA mam to samo w mojej 147 tylko mi pisze po angielsku "rear fog light failure" i coś czasem nie kontaktuje a czasem świeci jak trzeba. I przełącz sobie menu na angielski to bardzo łatwa sprawa a angielski szybciej zrozumiesz.

adasco napisał:
Dobrze myslisz, zle to nie koniecznie musi byc przepalka, moze po prostu nie kontaktowac.

Mi stosunkowo często nie kontaktują przednie pozycyjne. A gdy jeździłem na serwis cwaniaki od razu chcieli mi wymieniać :D

Tylne światło przeciwmgielne - ale coś skopali tłumaczenie :shock:

Powino być "Nebel schluss leuchte defekt", a najlepiej "Nebelschlussleuchte Defekt"

Amortyzatory
Powrót