Witam.
Mam problem ponieważ niekiedy nie działa mi otwieranie samochodu z pilota. Zamykanie i otwieranie zawsze działa. Sprawdziłem na dwóch kluczykach i jest tak samo. Baterie wymienione na nowe. Doradźcie coś Panowie. Pozdrawiam.
Witam.
Mam problem ponieważ niekiedy nie działa mi otwieranie samochodu z pilota. Zamykanie i otwieranie zawsze działa. Sprawdziłem na dwóch kluczykach i jest tak samo. Baterie wymienione na nowe. Doradźcie coś Panowie. Pozdrawiam.
Kolego ten temat był już poruszany tysiące razy. Poszukaj na forum a na pewno znajdziesz.
U mnie winnym podobnego zachowania był pęknięty lut przy mikro-włączniku na pilocie. Rozebrałem kluczyk, przelutowałem i działa już ponad rok. Ale problem dotyczył tylko jednego kluczyka. PS: Strasznie ciężko te kluczyki rozłożyć, tak aby nie poniszczyć doszczętnie obudowy...
Obudowy są nie rozbieralne wg. serwisu. No mnie sie dzieje tak na obydwóch kluczykach. Zieloo007 napisz co to było u Ciebie jak odbierzesz samochód z warsztatu.
Dzwoniłem do gościa - na jutro mam auto. Elektromechanik zamontował mi dodatkowe piloty i podpiął przy okazji dodatkowe bajery. Ale winowajcą jest kluczyk, który jak się okazało kiedy go testował, było cieżko. Raz po raz włączał się centralny, po czym nie reagował długi czas. W pewnym momencie była sytuacja że centralny zamek i otwierał i zamykał bez przerwy. Po czym przerwa, długo nic i znowu zawieszka w postaci otwierania i zamykania. Piloty zostały podpięte i jest spokój. Dam jeszcze znać jak już odbiorę. Przetestuję z piętra domu i większej odległości.
Dotychczas można było trzymać guzik na kluczu i nic nie reagowało.
Obudowy są rozbieralne - ostry nóż i masa wyczucia. Są poskładane jak zasilacze do laptopów - na zatrzaski i klej.... Potem ciężko ładnie poskładać ale się da.
Wystarczy trochę poczytać i wiedzielibyście co zrobić. Czasem wystarczy oddać pilot do ogarniętego elektronika a czasem trzeba kupić inny, ze sprawną elektroniką i przełożyć co trzeba ze starego. Wszystko jest w starszych tematach - wystarczyło wpisać jedno słowo w wyszukiwarkę i http://www.forum.alfaholicy.org/sear...archid=4124852