Spryskiwacze Mgłowe

polkop

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147, 1.6 TS 16v 120 KM, 2006r.
Ma ktos zalozone mglowe spryskiwacze w swojej 147 ? jESLI TAK TO OD JAKIEGO MODELU SAMOCHODU PODCHODZA I DZIALAJA DOBRZE LUB CZY SA JAKIES UNIWERSALNE ?

Panowie a jak jest z jazdą około 90-120 co wtedy z spryskiwaczem nadal daje rade.

też się obawiam, że przy 120 to raczej nic na szybę nie doleci, jednak dysze nie są umieszczone od razu przy szybie, tylko w 2/3 maski

Ciekawe podejście. Co zatem stanie się z płynem który poleci z dyszy? :)

Może ktoś, kto ma założone "mgłowe" - potwierdzić jednoznacznie, jaka jest ich sprawność podczas jazdy?
Konkretnie chciałbym usłyszeć odpowiedź kolegi NikoBarteq, bo reszta (my, którzy mamy zwykłe dysze), to możemy jedynie się domyślać.

Dla sprostowania podlinkowałem tylko to co sam kiedyś znalazłem, aczkolwiek ktoś z nas z forum zamontował,
więc czekamy niech się ujawni ;) i napisze co i jak
Sam jestem ciekawy jak przy większych prędkościach

Płyn powinien spokojnie "dochodzić" do szyby. A to dlatego, że ja osobiście kiedyś miałem spryski z C3 w hondzie civic. Tam dysze macie jeszcze dalej, bo na masce a nie podszybiu. I pięknie rozpylało - nie było problemu. Poza tym i tak warto zaryzykować, bo cena nie jest kosmiczna...

mi moich wymieniać szkoda , bo mam podgrzewane . a w 147 nie ma sprysków w podszybiu! tylko w masce!

Właśnie chciałem pytać, po co są te kabelki do dyszy :D Są one od podgrzewania? Nie wiedziałem, że takie coś istnieje.

A te podgrzewane nie są czasem w wyposażeniu zimowym na kraje skandynawskie tak jak np. czujnik spalin (NQS) ?.

ja czujnika nie mam, a podgrzewane spryski np mam. a samochód na rynek niemiecki, produkcja italia.

Zamowilem te spryskiwacze od c3 i zobaczymy po zalozeniu. wydaje mi sie ze montarz bedzie banalnie prosty tak ze zobaczymy. Dam znac jak dziala ;)

Jak możesz, przy zakładaniu zrób dokumentację foto - będzie służyć potomnym jako instrukcja w "zrób to sam"...

Do zmiany dusz wystarczy ściągnąć te obicie maski, potem wszystko widać. Dysze są na tak jakby zatrzaskach, trzeba wcisnąć z dwóch stron i wyjąć.

Wysłane z mojego LG-E975

no walsnie, zamontował ktos i moze konkretnie sie wypowiedziec jak z montażem, działaniem i regulacją?

Amortyzatory
Powrót