Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: PILNIE: Foto uszczelki przedniej szyby

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

To zdecydowanie powinieneś był napisać odwołanie. Tak jak kolega wyżej pisał - wymiana przedniej szyby według zaleceń jest razem z uszczelką więc z tego wynika że uszczlka jest "integralną" częścią szyby.

wystukane paluchem z telefonu

Użytkownik Świeżak Avatar antares
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    ZAR939 X9 2.4JTD 147KW

Domyślnie

Cytat Napisał pajch Zobacz post
    Procedura wymiany szyby w AR147, nakazuje zastosować nową uszczelkę. Koszt uszczelki jest niewielki w stosunku do nowej szyby. Przyczyną pęknięcia szyby jest albo wada szyby (żle "wyprfilowana"), przez co mocno ją doginano do nadwozia i przesadzono, albo spartaczono samo wklejanie. Nie pozostaje nic jak tylko reklamować.
    Czy ja wiem czy koszt jest niewielki w stosunku do szyby ? szyba około 280 a uszczelka 80 Masz na to jakieś potwierdzenie, że taka jest procedura. Wczoraj byłem na oględzinach auta i dziś foto z opisem ma trafić do gwaranta który będzie decydował co dalej. Koleś robiący zdjęcia powiedział, że uderzenia nie ma. Teraz mają ponoć 14 dni na decyzje a ja mam uziemiony samochód pęknięcie sięga już 3/4 wysokości szyby.
    BTW jaka jest szansa, że naprężenie powstało przez "rozjechaną" budę ? auto zaczęło 9 latek, w moich rękach jest prawie dwa, Bella nie była bita, wszystko robione na bieżąco...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał beriba Zobacz post
    To zdecydowanie powinieneś był napisać odwołanie. Tak jak kolega wyżej pisał - wymiana przedniej szyby według zaleceń jest razem z uszczelką więc z tego wynika że uszczlka jest "integralną" częścią szyby.

Problem w tym, że odwołanie to ja powinienem pisać do Ubezpieczyciela a o kolejną nową szybę to ja teraz "walczę" z gwarantem czyli Flota Glasservice która to dostała zlecenie od ubezpieczyciela na poprzednią szybę

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

No to masz ciekawy przypadek Ja bym teraz walczył z gwarantem o naprawę fuszerki, czyli nowa szyba z nową uszczelką i wszyscy będą szczęśliwi. Nie wiem jednak czy nie zaczną się zasłaniać bóg wie czym i jak długo będziesz miał uziemione auto ale powodzenia w walce

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    ZAR939 X9 2.4JTD 147KW

Domyślnie

No to masz ciekawy przypadek Ja bym teraz walczył z gwarantem o naprawę fuszerki, czyli nowa szyba z nową uszczelką i wszyscy będą szczęśliwi. Nie wiem jednak czy nie zaczną się zasłaniać bóg wie czym i jak długo będziesz miał uziemione auto ale powodzenia w walce

Jakby mi kolega podesłał jakieś konkretne info na temat tych zaleceń co do uszczelki to byłoby mi łatwiej i miałbym argumenty. Teraz to ja muszę i tak poczekać na reakcję gwaranta i jak dostanę odpowiedź to przy okazji postaram się coś podpytać o uszczelkę i może oni pogadają z ubezpieczeniem o przyznanie uszczelki.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

Ja za uszczelkę zapłaciłem 63zł, za szybę 309zł (szyba pod czujnik deszczu - różnica jest tylko w kształcie sitodruku). Jaką szybę założono? Nordglass to minimum. Poniżej fragment procedury montażu szyby w AR147:
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	uszczelka.JPG
Wyświetleń:	318
Rozmiar:	63.7 KB
ID:	123950  
    Ostatnio edytowane przez pajch ; 09-03-2014 o 22:49

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    ZAR939 X9 2.4JTD 147KW

Domyślnie

Cytat Napisał pajch Zobacz post
    Ja za uszczelkę zapłaciłem 63zł, za szybę 309zł (szyba pod czujnik deszczu - różnica jest tylko w kształcie sitodruku). Jaką szybę założono? Nordglass to minimum. Poniżej fragment procedury montażu szyby w AR147:
    Ciekawe czy jakby takie info podesłać do firmy to by coś dało, pewnie będą się bronić bo ubezpieczyciel nie da..

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Spróbuj wyciągnąć od ASO jakieś oświadczenie na ten temat. Tego ubezpieczyciel nie zakwestionuje

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    ZAR939 X9 2.4JTD 147KW

Domyślnie

Spróbuj wyciągnąć od ASO jakieś oświadczenie na ten temat. Tego ubezpieczyciel nie zakwestionuje

obawiam się, że ASO nie bardzo będzie chciało ze mną na ten temat gadać Dziś rozmawiałem z kolesiem z floty gdzie rozpatrują reklamacje, decyzja o szybie powinna zapaść do piątku, wspomniałem o uszczelce i chwile z kolesiem pogadałem. TU upiera się, żeby przy ubezpieczeniu szyb odzyskiwać wszystko co się da i bardzo niechętnie dopłaca za "fanaberie" takie jak uszczelka. Rozmowę zakończyliśmy na tym, że jak będzie decyzja to niech się jeszcze warsztat wypowie na ten temat i wtedy będziemy dalej działać .

- - - Updated - - -

obawiam się, że ASO nie bardzo będzie chciało ze mną na ten temat gadać Dziś rozmawiałem z kolesiem z floty gdzie rozpatrują reklamacje, decyzja o szybie powinna zapaść do piątku, wspomniałem o uszczelce i chwile z kolesiem pogadałem. TU upiera się, żeby przy ubezpieczeniu szyb odzyskiwać wszystko co się da i bardzo niechętnie dopłaca za "fanaberie" takie jak uszczelka. Rozmowę zakończyliśmy na tym, że jak będzie decyzja to niech się jeszcze warsztat wypowie na ten temat i wtedy będziemy dalej działać .

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Spróbować nie zaszkodzi

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    ZAR939 X9 2.4JTD 147KW

Domyślnie

Spróbować nie zaszkodzi

najważniejsze, żeby szybę przyznali, ale powalczyć o uszczelkę nie zaszkodzi

BTW ciekawe czy teraz też forum wygeneruje dwie odpowiedzi