Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Donik
    Dołączył
    02 2014
    Mieszka w
    Okolice Kielc [TKI]
    Auto
    ALFA 156 1.8 TS 140 KM 03' Grigio Africa
    Postów
    38

    Domyślnie Swiatlo wsteczne oraz tempomat nie dziala

    I drugi temat.

    Również na ten temat nie znalazlem odpowiedzi. ..

    Otóż tempomat nie dziala. Po włączeniu tempomatu na ekranie komputera nic się nie dzieje. Zwyczajnie brak ikonki od tempomatu.

    Nie wiem czy to ma jakis związek ale swiatlo wsteczne również mi nie działa. Sprawdzalem i praktycznie wcale nie ma tam napięcia po wrzuceniu biegu wstecznego.

    Jakas rada ?

    Z góry dzięki za pomoc )


    › Więcej...: Swiatlo wsteczne oraz tempomat nie dziala

  2. #2
    Użytkownik Rowerzysta Avatar klimek
    Dołączył
    03 2014
    Mieszka w
    Orzesze
    Auto
    AR 147 1.9 jtd 16v
    Postów
    56

    Domyślnie

    Ja mialem podobnie. Tylko ze u mnie swiecily ciagle swiatla stop i nie dzialal tempomat. Przyczyna byla odlaczona lampka stopu. Sprawdz Zarówki, bezpieczniki, podlaczenia kostek i kabelki czy nie maja przetarc

    Pozdrawiam.

  3. #3
    Użytkownik Rowerzysta Avatar brozek
    Dołączył
    03 2011
    Mieszka w
    Garwolin
    Auto
    Alfa Romeo 159 2,4 230 kM / 500 Nm
    Postów
    89

    Domyślnie

    Odnośnie tempomatu sprawdź czujnik przy pedale sprzęgła mi pomogło rozebrałem oczyściłem złożyłem i działa

  4. #4
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar KRS94
    Dołączył
    12 2013
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 v6 Sport Wagon 2000r
    Postów
    28

    Domyślnie

    Za światła wsteczne odpowiada czujnik na skrzyni, sprawdź czy gdy wrzucasz wsteczny zamyka się obwód na tym czujniku.

Podobne wątki

  1. [159] 159 sw nie dziala trzecie swiatlo stop
    Utworzone przez seicodriver w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 23-12-2014, 21:29
  2. [159] Nie zawsze działa światło wsteczne oraz czujniki cofania.
    Utworzone przez KuASY w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 29-09-2014, 05:53
  3. Klamka od zewnatrz nia dziala - od srodka dziala
    Utworzone przez zasit w dziale 147
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 19-12-2012, 22:12
  4. Bezpieczniki - swiatlo wsteczne.
    Utworzone przez porterneon w dziale 156
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 04-03-2009, 14:52
  5. GDY JADE DO PRZODU ZAPALA SIE SWIATLO WSTECZNE?!
    Utworzone przez slawekop w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 19-09-2007, 07:45

alfa romeo 147 tempomat geht nicht

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce