Projekt remontu AR 147 2003r

Nie wiem czy czytałeś już, ale większość z nas po jeździe jeszcze chwilę lampi się na auto, klepie, przeciera i robi inne rzeczy z pozoru dziwne, więc życzę Ci, żebyś miał podobnego pier***ca na punkcie swojej belli
Uwierz mi, że mam dokładnie to samo, nie da się po prostu z niej wysiąść i odejść, potrafię siedzieć przy niej cały dzień i ją pucować, czyścić odkurzać, boli mnie tylko brak garażu (same ściany bez dachu i bramy) przez co na drugi dzień od mycia już jest zakurzone :/

Dziewczyna się czasami śmieje, że Alfa ważniejsza od niej ;)

obawiam się, że to auto w Twoich rękach stanie się choinką i totalnie nieprzemyślanym "projektem" o ile można nazwać to projektem bo wymiana radia i naprawa zdezelowanych części auta należą do obowiązku.
Poza tym wydaje mi się, że ten temat i tak nic nie wnosi i proponował bym go zamknąć.

Uwierz mi, że mam dokładnie to samo, nie da się po prostu z niej wysiąść i odejść, potrafię siedzieć przy niej cały dzień i ją pucować, czyścić odkurzać, boli mnie tylko brak garażu (same ściany bez dachu i bramy) przez co na drugi dzień od mycia już jest zakurzone :/

Dziewczyna się czasami śmieje, że Alfa ważniejsza od niej ;)

A co powiesz na robotę pod blokiem, na osiedlu 10-piętrowców, gdzie każdy upadek klucza odbija się okropnym echem? ;) Myć też nie mozesz gdzie chcesz tylko w wyznaczonych miejscach ;)

A co powiesz na robotę pod blokiem, na osiedlu 10-piętrowców, gdzie każdy upadek klucza odbija się okropnym echem? ;) Myć też nie mozesz gdzie chcesz tylko w wyznaczonych miejscach ;)

Eeee tam ja silnik wyciagalem pod blokiem na parkingu z auta

Wysłane z mojego LG-P920 przy użyciu Tapatalka

Lusterko naprawione, linka ręcznego podciągnięta, na dniach wrzucę zdjęcia.
Mam do was pytanie, czy miał ktoś problem z lewarkiem zmiany biegów? Ja mam straszne luzy i chciałbym wiedzieć, czy da się to jakoś naprawić, czy trzeba wymienić?

Jezeli biegi wchodza bez problemu, linka zawsze Ci wraca drazek na sam srodek, to jest wszystko ok. Jak Ci lata na prawo i lewo jak wbijesz bieg, to mozna to naprawic, ale po co ;d szkoda kasy moim zdaniem bo zaraz to znowu zacznie latac po kilku tys km.

Jezeli biegi wchodza bez problemu, linka zawsze Ci wraca drazek na sam srodek, to jest wszystko ok. Jak Ci lata na prawo i lewo jak wbijesz bieg, to mozna to naprawic, ale po co ;d szkoda kasy moim zdaniem bo zaraz to znowu zacznie latac po kilku tys km.

Ciekawe bo u mnie nie lata i nigdy nie latał.

Kolejny problem na mojej drodze. Mogę to jakoś odkręcić bez uszkodzeń, czy ds się gdzieś kupić taką nakrętkę?
41.jpg

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

Oj kolego ta twoja bella to Ci się sypie... :/

Zadaję pytania i oczekuję na poważne odpowiedzi, nie życzę sobie czegoś takiego.
Mam tylko 18 lat, a wiem, że czasami lepiej jest się powstrzymać...

no bo piszesz takie głupoty, że głowa mała..
pytasz się czy da się odkręcić śrubkę.. to Ty facet jesteś czy co, spróbuj to zobaczysz

a tak poza tym to nie rozumiem dlaczego kupiłeś ten samochód skoro wiesz, że się sypie a teraz wahasz się czy go naprawiać.

Opłaca? Nie, na 147 z takim silnikiem nie zarobisz więc co byś nie zrobił to finansowa strata.

Raczej zadaj sobie pytanie, czy Cię stać na robienie? I czy w ogóle chcesz mieć to auto na dłużej, czy chcesz mieć tylko środek transportu który za parę (2-3) lat zmienisz? Jeżeli nie masz kasy, albo chcesz mieć tylko dupowóz, to albo ją sprzedaj i kup se rower, albo nic nie rób, zajeździj i zezłomuj. A kasę którą wydawałbyś na naprawy odkładaj - kupisz za parę lat kolejne auto, bo pewnie 3-4 lata Ci Bella pojeździ.

Nie kupiłem go, tylko dostałem, to po pierwsze, po drugie, śruba jest cała we rdzy i nie wiem jak się za to zabrać, żeby nic nie urwać.
EDIT: @jersey, pytałem raczej myśląc o tym, czy czasem nie opłaca się bardziej sprzedać ją i dołożyć do jakieś innej, w lepszym stanie?

Ostatnia edycja:
śrubka jest w miejscu bardzo podatnym na wilgoć, wiec jest to normalne, że ma nalot rdzy. Jest to zupełnie nie groźne, wkładasz śrubokręt i odkręcasz.

... Twój tata nie byłby z Ciebie dumny.

dobra już nic nie mówię.

Zakładając, że uda mi się ją sprzedać za 6-7 tysięcy, to sam z siebie może zarobiłbym 3 przez wakacje + pewnie rodzice by coś dołożyli, ale tutaj nie mam pojęcia ile. Oczywiście w głowie siedzi mi czarna 147 GTA, to niestety jest jak na razie poza zasięgiem finansowym.

dość optymistyczne założenia. nie widzę sensu, skąd masz pewność, że za to +- 10 tyś kupisz coś lepszego.
lepiej wyremontować to co masz i będziesz wiedział czym jeździsz a nie ponowna loteria.
Jak zainwestujesz w nią 3tysie to będzie ładna furka..

... no chyba, że e36 to bez wahania wymiana !

Amortyzatory
Powrót