• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ciagle sciaga na lewa strone . Co to moze byc?

ketrabpoks

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 jtd
Witam.
Od stycznia jestem posiadaczem Alfy romeo 147 jtd. Jakis czas temu auto zaczelo mi sciagac na lewa strone i mialo luzy. Wiec wymienilem komplet wahaczy i luzy ustaly ,jednak auto nadal sciaga na lewa strona. Nie pomoglo ustawienie zbieznosci. Pierwszy Mechanik nie zdiagnozowal co to moze byc. Dzisiaj bylem u Drugiego i to samo. Jednakze stwierdzilem dzisiaj , ze lewe kolo od strony pasazera jest blizej blotnika niz prawe kole. Wiec kola nie sa w jednej lini. To tyle jesli chodzi o moje refleksje( nie znam sie zbytnio) Z gory dziekuje za odpowiedzi.Ewentulanie Potrzebny mechanik , a raczej czarodziej...

Przyczyny
- nierównomierne ciśnienie w kołach
- końcówki drążków mają luzy
- geometria - ale niby zrobiona
- może była bita i źle złożona
Gdzieś tu bym szukał przyczyn

Które to jest "lewe koło od strony pasażera" ? Masz na myśli tylne lewe ?

Być może auto było uderzone i gdzieś jest skrzywiona rama. A opony sieka po bokach?

kola byly wywazana. Jezdzil Prosto. Dopiero po jakims czasie zaczal sciagac na lewo.Gepard Mam na mysli przednie lewe kolo. Mozliwe , ze byla bita , ale prosto jezdzila jak puscilem kierownice . Wymiana wahaczy zlikwidowala luzy. Znajomy powiedzial zebym zalozyl na przod 2 inne kola i zobaczyl czy to nie felga lub opona

Pojezdzij chwilę, jak najmniej hamuj, jak poczujesz że lewe przednie koło jest nagrzane bardziej niż reszta to możliwe że to wina hamulcy.. klocek trze o tarcze czy coś.

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka

Przez koło bliżej błotnika masz na myśli to że jest mniejszy prześwit między górną częścią opony a błotnikiem? Sprężyny i amory są identyczne z jednej i drugiej strony i są sprawne?

Zbieżność była ustawiana po wymianie wahaczy?

wystukane tabletem o paluchy ;)

To musiałby w niezłą dziurę wlecieć

wystukane tabletem o paluchy ;)

Amortyzatory
Powrót