• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Dramat.Po wymianie gum stabilizatora

Arkel

Nowy
Auto
Alfa 147 1.6 TS 16V 105 KM 2001r
Witam!
Chłopaki po wymianie samodzielnej gum stabilizatora(metoda z opuszczeniem sanek) i skrecieniu wszystkiego do kupy ukazał mi sie taki obraz jak na zdjęciu. Drążek kierowniczy dotyka drążka stabilizatora a wcześniej tego nie było.Podpowie mi ktoś gdzie popełniłem błąd i jak Go naprawić?
Jeszcze jest jeden objaw kierownica podczas jazdy delikanie sie rusz lewo prawo
Dziekuje za uwage i za pomoc
attachment.php

Załączniki

• WP_20140511_003.jpg
    WP_20140511_003.jpg
    34.8 KB · Wyświetleń: 1,457
Ostatnia edycja:
Witam!
Chłopaki po wymianie samodzielnej gum stabilizatora(metoda z opuszczeniem sanek) i skrecieniu wszystkiego do kupy ukazał mi sie taki obraz jak na zdjęciu. Drążek kierowniczy dotyka drążka stabilizatora a wcześniej tego nie było.Podpowie mi ktoś gdzie popełniłem błąd i jak Go naprawić?
Jeszcze jest jeden objaw kierownica podczas jazdy delikanie sie rusz lewo prawo
Dziekuje za uwage i za pomoc
attachment.php

Poprawnie dokręciłeś przekładnie kierowniczą do ramy podsilnikowej?

Wygląda mi na to, że na odwrót założyłeś drążek stabilizatora.

Poprawnie dokręciłeś przekładnie kierowniczą do ramy podsilnikowej?
Po podniesieniu sanek wszytskie srubu pasowaly od maglownicy chociaz nia troszke ruszałem
Pytanie może i głupie - ale na pewno dobrze założyłeś obejmy? Nie odwrotnie ?
Nie da się chyba bo otwory dopasowane są do obejm chyba ze sie da
odwrotnie?I tu mnie chyba masz...wczesniej nie było widac drazka na łaczeniu sanek i oslona wydechu a teraz go widac
opuszczamy jutro sanki
A ma ktos fotki jak prawidłowo ustawic drazek?

Ostatnia edycja:
Nie da się chyba bo otwory dopasowane są do obejm chyba ze sie da
odwrotnie?I tu mnie chyba masz...wczesniej nie było widac drazka na łaczeniu sanek i oslona wydechu a teraz go widac
opuszczamy jutro sanki
A ma ktos fotki jak prawidłowo ustawic drazek?
Ale gdyby założył odwrotnie to nie dość że były lewo na prawo to jeszcze do góry nogami. Masz jeszcze jakąś fotkę tego jak to teraz wygląda ?
mam takie dwa zdjęcia http://imgur.com/a/md3nr
Obejmy da radę odwrotnie założyć - mi się udało :D na szczęście przeszedłem się na drugą strone i w porę zauważyłem błąd.

Zdjęć nie mam żadnych niestety:(
A drążek tak zamontowałem jak na zdjęciu.Czy da rady obrócić strony ?Z montazem łaczników nie miłem problemu
A jak powinny być przykręcone obejmy?
attachment.php

Załączniki

• warszawa2011070100060.jpg
    warszawa2011070100060.jpg
    257.5 KB · Wyświetleń: 3,815
Amortyzatory
Powrót