Zawieszenie

Miły

Nowy
Auto
AR 147 1,9JTD 115KM distinctive 2003
Hejka ludziska, mam sprawe... musze wymienić dolny wahacz z przodu z lewej strony oraz tuleje górnego wahacza.... Dalej polecacie TRW? Czy jest sens zamiast gumowych tulei do górnego wahacza dać poliuretanowe? Sworzeń z tego co wiem trzyma i nie ma luzów.... i czy mogę teraz takie PU tuleje dać z jednej strony a z drugiej dałbym w momencie remontu drugiej strony (gdyby taki remont oczywiście był potrzebny)? Co o tym myślicie?

dolny wahacz polecam najtańsze jakie są na rynku. czy to trw czy nie i tak będzie trzeba za jakiś czas wymienić znowu. Co do poliuretanów to jak zakładać to wszędzie.

No właśnie... ja chciałbym coś na dłużej... dużo jeżdżę samochodem i szczerze mówiąc wolałbym wymienić raz, a dobrze

ja mam u siebie w GT cały komplet Vema dwa lata już jeżdżę i nic nie ma luzu a jeździmy z tego co widzę w profilu po podobnych drogach :)

A jeżeli chodzi o wahacz górny to wymieniać cały czy tylko tuleje na których mam luzy ?

Wysłane z mojego Kiano Elegance 8 3G by Zanetti przy użyciu Tapatalka

Koledzy, szykuje mi się wymiana zawieszenia , jakiej firmy przeguby i wahacze polecacie?

Jeśli chodzi o górne wahacze to w poprzedniej AR miałem Delphi i wytrzymały jakieś 20kkm bez skrzypienia itp. Natomiast teraz w Alfie jakieś 5kkm temu montowałem wahacze z Vema i już skrzypią. Przy następnej wymianie zdecydowanie będzie TRW

Amortyzatory
Powrót