Wlot świeżego powietrza do układu klimatyzacji

flatbeet

Administrator ds. gadżetów
Auto
AR Brera 2.4 JTDm
Wlot świeżego powietrza do układu wentylacji

Szybkie pytanko - w którym miejscu znajduje się wlot świeżego powietrza do układu wentylacji ?? Wymieniałem dziś filtry kabinowe i szczerze dolna warstwa była mocno zawilgocona, wręcz mokra. Zakładam że wzięło się to z tego że myłem ostatnio silnik myjką ciśnieniową i zalałem pewnie ten wlot, na przyszłość chciałbym tego uniknąć i stąd pytanie - gdzie ten wlot się znajduje ? :) Tak sie zastanawiam czy opady deszczu też mogą zalać układ nawiewu czy raczej od zwykłego deszczu filtry mi nie zamokły ?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

w podszybiu od strony pasażera o ile się nie myle

btw. myjesz karszerem komore silnika ? Coś maskujesz czy na żywca lecisz po silniorze ?

btw. myjesz karszerem komore silnika ? Coś maskujesz czy na żywca lecisz po silniorze ?

zatykam tylko dolot szmatką i w okolicach akumulatora staram sie nie lać, reszta bez krępacji :P z tym że też nie myje każdego zakątka tylko raczej te miejsca które rzeczywiście są zabrudzone, zatłuszczone itd. uprzednio traktując je specyfikiem do mycia silników choć ostatnio testowałem takie cudo do mycia kominków czy grillów ogrodowych, środek też skuteczny :D no i ogólnie takie mycie to 2/3 razy do roku, nie częściej.

a wlotu powietrza poszukam jutro, pewnie trzeba zdemontować poszybie :)

Amortyzatory
Powrót