• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

problem z radiem/navi

Auto
Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v
Siema. Coz im dluzej jezdze tym wiecej awarii. Tym razem radio z navi. Sprawa wyglad tak: wlaczam radio, normAlnie swieci, ale nie gra. Nie lapie zasiegu tel, radio, jak wsadzam plyte to czyta czyta i nagle nic. Dalejswieci sie tylko radio. Nic nie szumi nic nie gra, zaciete raczej nie jest bo normalnie sie sprawnie przelacza z radia, cd, navi itp. KKtos moze mial taki problem? Jak zresetowac radio? Probowalem odlaczyc aku na 10min ale nic nie dalo dalej to samo :/

Prosze tylko o sensowne odpowiedzi.

Może sprubuj nowy soft wgrać o ile płyta ruszy.

Ostatnia edycja:
sprobuje :) jak nic nie da to nadal bede prosil o pomoc :p dzieki

Bry, odswiezam temat, czy posiada ktos moze soft do 147 navi?? Pilne :)

Poprzedni wlasciciel niestety nie byl ostatnim razem chetny mi pomoc, wiec nie bede prosil drugi raz... Jakos przezyje, moze ktos inny bedzie w stanie mi pomoc. :/ Navi mi dziala(brak glosu tylko) spalanie pokazuje, telefon dzwoni(bez glosu) mnie slychac a ja nic nie slysze, no i radio nie dziala. Proba wejscia w system nie dziala. Tak jak by sie zawiesilo dziwnie ;x

Problem rozwiazany. Temat mozna zamknac.
Dla tych ktorzy by mieli podobna usterke usunalem ja za pomoca poprzedniego wlasciciela.
Odpialem akumulator, wyjalem navigacje, odpialem wszystkie kable, wyjalem bezpiecznik 10 ktory jest z tylu radia wlozony. Odczekalem 30minut, no i wlozylem bezpiecznik, podpialem kable MOCNO, wsadzilem navi, podpialem klemy i... cud . Dziala :)

Amortyzatory
Powrót